TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Rezistența armată. O istorie în imagini (album) MA-COV-RAOINI-18-N-001
Rezistența armată. O istorie în imagini (album)
Vezi
galerie

Rezistența armată. O istorie în imagini (album)

de Constantin Vasilescu

Id: #259761

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Deşi binecunoscut de specialişti şi de pasionați, fenomenul rezistenței armate anticomuniste este încă insuficient cunoscut publicului larg. Aşadar, popularizarea este premisa care a generat acest produs. Probabil că ideea unui album despre rezistență nu este una nouă, însă până în prezent un asemenea proiect nu s-a materializat. Multe dintre fotografiile prezente în aceste pagini au fost deja publicate sau pot fi accesibile în mediul online, însă reunirea lor într-un asemenea demers este o premieră. De la fotografii „tip”, realizate în aresturile Securității, până la imagini dintre cele mai dure, reprezentând victime ale confruntării armate, din ambele tabere, toate acestea se regăsesc aici.

Prin însoțirea imaginilor cu texte concise am căutat să potențăm impactul vizual, să oferim informația primară şi să stârnim dorința de aprofundare.

Într-o oarecare măsură acest proiect este unul „pilot”, iar receptarea lui de către public ne va convinge de oportunitatea continuării ulterioare. Alegerea celor şase grupuri prezentate în album nu s-a făcut neapărat în funcție de importanța lor, ci în funcție de resursele documentare pe care le-am avut la dispoziție.

Constantin Vasilescu

extinde
 

Detalii produs

Autor: Constantin Vasilescu

Data apariției: ianuarie 2018

ISBN: 978-606-94284-3-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 124

Limbă: Română

Dimensiuni: 19,5x23,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Manuscris

Teme: comunism