TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Reeducarea de la Aiud MA-DEA-REEDLA-18-N-001
Reeducarea de la Aiud
Vezi
galerie

Reeducarea de la Aiud

de Demostene Andronescu

Id: #259740

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

“Mișcarea de rezistenţă din România nu a fost înfrântă atunci când membrii ei au umplut temniţele, ci mult mai târziu, în 1964, când aceștia, nu din <<mărinimia>> împilătorilor, ci datorită conjuncturii politice  internaţionale, au fost puși în <<libertate>>. Pierzându-și o <<libertate>> iluzorie, mulţi au dobândit, între zidurile temniţelor și în lanţuri, adevărata libertate, care le-a dat tăria să continue, pe alte planuri și cu alte mijloace, lupta împotriva prigonitorilor. De data aceasta, însă, lupta lor era dusă în spirit – și spiritul nu poate învins de forţa brută.”

Demostene Andronescu

extinde
 

Detalii produs

Autor: Demostene Andronescu

Data apariției: ianuarie 2018

ISBN: 978-606-94284-5-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 376

Limbă: Română

Dimensiuni: 14x19,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Manuscris

Teme: comunism

 

Opinii editoriale

“Cartea de față, aflată acum la a doua ediție, este cea mai bună radiografie de până astăzi a reeducării de la Aiud, având dublul avantaj de a fi scrisă de un participant direct la cele relatate și care se întâmplă să fie și un profesionist al istoriei.

Radiografia reeducării de la Aiud întreprinsă aici nu este o simplă înşiruire de fapte cutremurătoare şi grăitoare prin ele însele, pe care autorul le-a trăit pe pielea lui, la care s-a întâmplat să fie martor sau asupra cărora s-a informat din relatările altora.

Memoriile sale nu sunt nicăieri descriere nudă, ci angajează o întreagă hermeneutică a faptelor şi a secvenţelor dialogale, cu fine observaţii şi analize psihologice, morale, istorice şi politice.”

Răzvan Codrescu