TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Pe urmele tatălui HU-MIA-PUTOPD-17-N-001
Vezi
galerie

Pe urmele tatălui

de Mireille Abramovici

Titlu apărut în colecția Memorii | Jurnale la Humanitas

Id: #247668

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
O poveste de iubire
 

Descriere produs

„Pentru mine, scrisul nu e un medicament, ci o victorie împotriva răului. M-am străduit să înlocuiesc prin cuvinte ceea ce e de nenumit. Am tăria să privesc în urmă.
Azi, când sunt mai în vârstă decât tatăl meu la acea vreme, îl privesc aşa cum îşi priveşte o soră fratele mai mic, sau cum îşi priveşte o mamă fiul. Amestec generaţiile, răstorn cronologia. Din nevoia mea de revelaţii, mi se pare că fila timpului e îngustă şi c-o pot străbate fără şovăire.“

Mireille ABRAMOVICI

 

Mireille Abramovici porneşte pe urmele tatălui său, arestat la Nisa cu zece zile înainte de naşterea ei şi deportat în mai 1944, alături de alte sute de evrei. În speranţa de a-i salva, simbolic, viaţa, totul, chiar şi cel mai vag indiciu, îi este de folos. Scrisori, fotografii şi acte din arhiva mamei, drumuri în România, Franţa şi Germania, vizite la rude şi la cunoscuţi de-ai părinţilor ei, obiecte rămase amintire din povestea lor de dragoste, vise şi intuiţii umplu încetul cu încetul spaţiile albe din portretul tatălui şi întregesc o poveste copleşitoare.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Mireille Abramovici

Traducător: Adina Cobuz

Data apariției: februarie 2017

ISBN: 978-973-50-5511-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 208

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

Teme: război, iubire