TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Monologurile neîmplinirii 978-973-46-4491-9
Monologurile neîmplinirii
Vezi
galerie

Monologurile neîmplinirii

Titlu apărut în colecția Ego-Grafii la Polirom

de George Banu

9 99 lei
În stoc
  • Transport gratuit la comenzile de peste 120 de lei
  • Retur posibil: 365 zile
  • Data estimată de livrare: 29.09.2021
  • Ambalare gratuită a cadoului
Adaugă la wishlist

Descriere produs

Descoperă cartea Monologurile neîmplinirii de George Banu apărută la editura Polirom
In Monologurile neimplinirii, marturia subiectiva se intilneste cu reflectiile despre teatru. Dupa o privire retrospectiva deloc comoda, George Banu isi reconstituie parcursul profesional cu toate tentatiile si esecurile lui, asumindu-si „neimplinirile” ca actor, scriitor si profesor. Fara frustrari si resentimente, autorul reface drumul spre acceptarea de sine si ajunge la o paradoxala forma de realizare prin „reciclarea” esecurilor si dialogul dintre toate aceste domenii si experiente profesionale. Confirmindu-i inca o data vocatia de eseist, acest volum cu caracter autobiografic releva ca teatrul e „un dublu al vietii”, locul unde neimplinirile solitare se transforma intr-o implinire comuna.
 
extinde

Detalii produs

Autor: George Banu

Ilustrator: Roxana Popescu, Helmut Stürmer

Data apariției: mai 2014

ISBN: 978-973-46-4491-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 192

Dimensiuni: 13x20 cm

Editura: Polirom

Pagini: 192

Limba: Română

Hârtie: 80g/m

Opinii editoriale

„Teatrul produce o neintrerupta sfisiere, cel putin pentru mine, fiindca ma regasesc in spusele lui Hamlet, cel ce ba il slaveste vazind in el «oglinda concentrata a lumii», ba il batjocoreste reducindu-l la «o impuscatura cu gloante oarbe». Intre increderea nestramutata in puterile teatrului si excesul de neincredere produs de «trucurile» lui, ce sa alegi? Care e solutia? Iti trebuie o viata intreaga ca sa-ti determini o conduita proprie fata de aceasta arta plamadita din carne si din cuvinte: admirabila, dar insolubila contradictie! Iubire si neiubire… Tema de reflectie ce m-a insotit o viata, plasata sub semnul deceptiei originare, aceea de a nu putea deveni actor. Si mai tirziu li se vor adauga neputinta de a deveni scriitor si impotrivirea de a sfirsi ca profesor... Un esec, ce poate el produce? O neimplinire unde poate conduce? O frustrare sau o depasire? O dezamagire sau o convertire? Experienta infringerii, uneori, se poate converti intr-o… implinire «partiala».” 

George Banu e autorul a numeroase carti de teatru consacrate scenei moderne si maestrilor sai, Brook, Chereau, Mnouchkine, sau relatiei teatrului cu pictura. Teoretician si eseist, el are un rol de referinta in teatrul european.

George Banu
George Banu
George Banu
autor

George Banu (n. 22 iunie 1943, Buzău) este profesor de studii teatrale la...

vezi autor

Opinia cititorilor