TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Lebedele sălbatice
Vezi
galerie

Lebedele sălbatice

de Jung Chang

Id: #382264

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Trei fiice ale Chinei | Ediția a III-a
 

Descriere produs

Puține cărți au succesul internațional repurtat de Lebedele sălbatice. De la prima sa apariție, volumul a fost tradus în peste treizeci de limbi și vândut în peste zece milioane de exemplare. Prin intermediul poveștii a trei generații de femei din propria familie – bunică, mamă, fiică –, Jung Chang dezvăluie întreaga istorie tragică a Chinei secolului XX.

 

Bunica lui Jung Chang aparține generației de la 1900, când, în China, fetelor li se mai zdrobeau încă labele picioarelor la vârsta de doi ani, pentru ca mersul clătinat, care sugerează fragilitate și grație, să le facă dezirabile și să le ajute în găsirea unui soț. Mama ei, crescută de un tată vitreg înțelept, în China încă tradițională, intră de foarte tânără în rândurile Partidului Comunist. Se lansează într-o luptă menită, chipurile, să le elibereze pe femei de sub traumatizanta povară a tradiției. Trăiește întregul experiment comunist, în calitate de activistă de frunte a Partidului, în același timp opresiv și autoopresiv, precum și sinistra Revoluție Culturală inițiată de Mao, cu toate consecințele ei: autodemascările, munca brută, bătăile în public, terorizarea profesorilor de către copii, exilul în Himalaya. Fiica sa, îndurând cu greu acest coșmar, reușește să plece din țară la vârsta de douăzeci și șase de ani.

 

O poveste de o extraordinară cruzime, dar din care răzbate și un uriaș eroism, Lebedele sălbatice este totodată o importantă lucrare de istorie, care documentează remarcabil umanitatea. Cartea prezintă o lume poetică, deopotrivă exotică și straniu de familiară prin efectul uniformizator al flagelului ideologic care ne-a lovit, români și chinezi, în sinistrul secol XX.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Jung Chang

Traducător: Sanda Pop

Data apariției: septembrie 2021

Titlu original: Wild Swans: Three Daughters of China

ISBN: 9786064410146

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 612

Limbă: Română

Dimensiuni: 15x23 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Curtea Veche

Teme: comunism, feminism, societate

 

Opinii editoriale

Cronica familiei lui Jung Chang seamănă cu un roman în care personajele de gen feminin sunt puternice și frumoase, iar cele de gen masculin sunt niște brute. Dar Lebedele sălbatice nu este o fabulație, ci povestea cât se poate de adevărată despre supraviețuirea unei familii chineze într-un secol de dezastru.

The New Yorker

O lucrare excelentă despre China, văzută prin ochii a trei femei din trei generații diferite.

Library Journal

Abundând de dramă, durere și groază, acest extraordinar portret de familie reflectă un secol plin de turbulență din istoria Chinei.

Publishers Weekly
Jung Chang
Jung Chang
Autor

Jung Chang s‐a născut la Yibin, în provincia Sichuan, din China, în 1952, în fam...

vezi autor