TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Jurnalul psihanalitic al unei tinere fete CA-HVH-JPAUTF-21-N-001
Jurnalul psihanalitic al unei tinere fete
Vezi
galerie

Jurnalul psihanalitic al unei tinere fete

Titlu apărut în colecția Canapeaua lui Freud la Cartex

Id: #373492

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Jurnalul psihanalitic al unei tinere fete“ i-a fost trimis lui Sigmund Freud de către Hermine von Hug-Hellmuth, prima psihanalistă care avusese ideea de a introduce jocul în tratamentul pacienților copii. Freud a fost entuziasmat și, într-o scrisoare din 27 aprilie 1915, încuraja publicarea.

De la publicarea sa în 1919, „Jurnalul“ a fost obiect de dispute legate de autenticitatea textului și de analize științifice și publice. Această mărturie a trezirii sexualității feminine părea prea aproape de teoriile freudiene și în contrast cu ideologia dominantă. Fetițele nu puteau ști atât de multe. A treia ediție, din 1922, a fost complet retrasă din vânzare, iar cea dintâi versiune în limba engleză a fost interzisă. Acest jurnal este mai mult decât o mărturie, este un fragment de analiză, care va ultragia și azi spiritele ultraconservatoare.

extinde
 

Detalii produs

Editor: Hermine von Hug-Hellmuth

Prefaţator: Sigmund Freud

Data apariției: mai 2021

ISBN: 9786068893990

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 288

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Cartex

 

Opinii editoriale

„Acest jurnal este o mică bijuterie. Cred că, până acum, nu s-a scris ceva care să ne permită să vedem atât de clar în sufletul unei tinere, aparținând lumii noastre din punct de vedere social și cultural, în anii de dezvoltare prepuberală. […] Mai presus de toate, vedem cum misterul vieții sexuale iese la iveală și, apoi, cuprinde întreg sufletul de copil; vedem cât suferă copilul sub sarcina cunoștințelor sale secrete și cum devine capabil să-și ducă întreagă povara. Despre toate aceste lucruri avem o descriere atât de fermecătoare, […] încât nu poate să nu fie de interes major pentru educatori și psihologi.“

Sigmund Freud
Sigmund Freud
Sigmund Freud
Prefaţator

Sigmund Freud (n. 6 Mai 1856 - d. 23 Septembrie 1939), a fost un medic neuropsih...

vezi autor