TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Jurnale intime HU-CHB-JURNAI-17-N-001
Vezi
galerie

Jurnale intime

de Charles Baudelaire

Titlu apărut în colecția Memorii | Jurnale la Humanitas

Id: #250307

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Ei bine, da, cartea asta mult visată va fi o carte cu năduf... Povestindu-mi educaţia, felul în care mi s-au modelat ideile şi sentimentele, vreau ca neîncetat să se simtă că sunt străin lumii şi idolilor ei. Voi întoarce împotriva întregii Franţe realul meu talent pentru impertinenţă. Am nevoie de răzbunare aşa cum un om obosit are nevoie de o baie.” (CHARLES BAUDELAIRE)

extinde
 

Detalii produs

Autor: Charles Baudelaire

Traducător: Liliana Alexandrescu

Data apariției: octombrie 2017

ISBN: 978-973-50-5460-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 152

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

Teme: creativitate, emoții, Melancolie, Cultură

 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Charles Baudelaire este fără doar și poate cel mai important poet francez al tuturor timpurilor, fiind deschizătorul de drumuri cu cei mai mulți urmași, în întreaga lume. Estetica urâtului în general......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Stăpânit în egală măsură de dorinţa de a se înălţa până la contemplarea «tronurilor şi stăpânirilor» şi de nevoia de a savura licorile grele ale păcatului, rând pe rând şi câteodată simultan, atras şi respins de extreme – dragostea chemând ura şi hrănindu-se cu ea –, omul, pradă acestei crude ambivalenţe afective, sfârşeşte prin a se imobiliza în centrul propriei lui fiinţe, cuprins de un soi de dezgust extatic.”

Marcel Raymond

„O trăsătură fundamentală a lui Baudelaire e disciplina sa spirituală şi calitatea conştiinţei sale artistice. El întruneşte geniul poetic şi inteligenţa critică. Concepţiile despre procesul poetic stau pe aceeaşi treaptă cu poezia însăşi, lăsând-o adeseori în urma lor.”

Hugo Friedrich

„Să fie un dandy: iată modelul uman şi social la care aspiră Baudelaire. Dandy-ul, spune el, trebuie să se preocupe de eleganţa vestimentară, să cultive astfel ideea de frumos în propria-i persoană, să-şi satisfacă pasiunile, să simtă şi să gândească. Contrar însă opiniei curente superficiale, dandysmul nu se reduce la grija pentru gest şi costum, care nu sunt decât simboluri vizibile ale superiorităţii spiritului său. În ce constă atunci semnul acestei «caste trufaşe»? În căutarea originalităţii, în cultul propriului eu, în nevoia de a se delimita faţă de o ambianţă socială şi istorică pe care n-o suportă. Această separare orgolioasă comportă permanenta tensiune a unei ţinute. Chiar suferind, dandy-ul va surâde, ca spartanul sub muşcătura vulpii. Dandysmul apare cumva înrudit cu stoicismul, iar râsul lui este ecoul controlat al unei discipline interioare.”

Liliana Alexandrescu
Charles Baudelaire
Charles Baudelaire
Autor

Charles Baudelaire (1821-1867), a fost, până să intre în rândurile clasicilor li...

vezi autor