TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Jurnal trist AR-KAM-JURNAT-17-N-001
Vezi
galerie

Jurnal trist

de Katherine Mansfield

Titlu apărut în colecția Ocheanul întors la Art

Id: #248874

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Katherine Mansfield a murit îngrozitor de tânără de tuberculoză, în 1923, la treizeci și patru de ani, iar istoria postumă a operei ei este una complicată și dramatică. Jurnalul ei a fost publicat postum într-o ediție îngrijită de soțul ei, John Middleton Murry, care a ignorat rugămintea lăsată de ea cu limbă de moarte de a distruge și arde tot ce scrisese.


Jurnal trist ne dezvăluie o eroină vulnerabilă, izolată și tragică, dar și o voce vie, puternică, sarcastică sau răutăcioasă pe alocuri. Nevoită să se mute permanent dintr-o țară în alta din cauza sănătății șubrede, Katherine Mansfied n-a avut parte de o casă a ei, n-a avut parte nici de bani și a fost chinuită mereu de obsesia scrisului. Uneori își imaginează o viață plină de iubire, sănătate, stabilitate, chiar și de copii (reali sau imaginari, copiii populează paginile jurnalului ei) și se bucură de ce e în jurul ei. Alteori, e la mâna bolii, singurătății și fricii. Vrea „să scrie și să câștige bani”. Dar, mai presus de toate, vrea să fie o scriitoare adevărată: „Îmi doresc o grădină, o căsuţă, iarbă, animale, cărţi, tablouri, muzică. Şi, ca rod al tuturor acestora, ca expresie a tuturor acestora, doresc să scriu.” La câteva săptămâni după ce a pus pe hârtie aceste rânduri, Katherine Mansfield a murit.


A rămas în istoria literaturii ca una dintre marile scriitoare moderniste ale secolului XX. Buna ei prietenă Virginia Woolf scria în propriul ei jurnal că singura proză care i-a stârnit vreodată gelozie este cea a lui Katherine Mansfield.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Katherine Mansfield

Traducător: Antoaneta Ralian

Data apariției: mai 2017

Titlu original: The journal of Katherine Mansfield

ISBN: 978-606-710-464-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 240

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Art

Teme: curaj, supraviețuire

 

Din blogul Cartepedia

Cristina Seciu Cristina Seciu

,,După cele 10 cărţi de literatură, 10 autobiografii ale unor femei remarcabile. De la experienţa de război a unei femei anonime din Berlin până la autobiografia legendei jazz-ului Billie Holliday. I......“

citește mai mult
Katherine Mansfield
Katherine Mansfield
Autor

Katherine Mansfield a fost prozatoare, de asemenea, publicistă și traducătoare,...

vezi autor
Antoaneta Ralian
Antoaneta Ralian
Traducător

Antoaneta Ralian (n. 24 mai 1924 - m. 26 noiembrie 2015), absolventă a Facultăţi...

vezi autor