TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
În numele poporului meu AL-MAJ-N00NPM-10-P-001
În numele poporului meu
Vezi
galerie

În numele poporului meu

de Malalai Joya, Derrick O'Keefe

Id: #211865

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
O femeie afgană îndrăznește să ridice vocea împotriva lorzilor războiului
 

Descriere produs

În numele poporului meu este extraordinară poveste a unei femei afgane care, în ciuda tuturor opreliștilor, a ajuns membră a Parlamentului Afgan și a luptei ei pentru respectarea drepturilor omului în Afganistan și în lume.

 

Malalai Joya (n. 1978) este fiica unui fost student la medicină, care a luat parte la luptele împotriva invaziei sovietice a Afganistanului. Avea patru ani când familia ei a părăsit țara, stabilindu-se în taberele de refugiați din Iran și mai apoi din Pakistan. După retragerea trupelor sovietice și venirea la putere a talibanilor, Malalai Joya s-a întors în Afganistan, lucrând pentru mai multe organizații de apărare a drepturilor omului. A predat în școli de fete clandestine din orașul Herat și a deschis o clinică și un orfelinat în provincia ei natală Farah. În 2005, a devenit membră a Parlamentului, fiind suspendată doi ani mai târziu, în urma denunțării corupției din rândul lorzilor războiului. Malalai Joya a cerut în repetate rânduri judecarea lorzilor războiului pentru crime de război, primind amenințări cu moartea și fiind ținta unor atentate, și a criticat amestecul altor țări în treburile interne ale Afganistanului. Lupta ei a devenit cunoscută în toată lumea, fiind numită „cea mai curajoasă femeie din Afganistan”, iar printre numeroșii intelectuali care o susțin se numără Naomi Klein și Noam Chomsky.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Malalai Joya, Derrick O'Keefe

Traducător: Andreea Boldura

Data apariției: noiembrie 2010

Titlu original: A Woman Among Warlords: The Extraordinary Story of an Afghan Who Dared to Raise Her Voice

ISBN: 978-973-724-307-2

Copertă: Paperback

Număr pagini: 320

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Allfa

Teme: curaj, feminism, manipulare

 

Opinii editoriale

O carte de memorii de o importanță fundamentală pentru lumea contemporană.” 

Kirkus Reviews

Este o carte pentru cei care vor să cunoască o eroină adevarată, care îți riscă viața în fiecare zi, pentru binele țării ei.

Library Journal