TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Donator, medic, pacient. Călatori prin rânduiala divină. Pagini de istorie a medicinei românesti DH-MAT-DMPCPR-17-N-001
Donator, medic, pacient. Călatori prin rânduiala divină. Pagini de istorie a medicinei românesti
Vezi
galerie

Donator, medic, pacient. Călatori prin rânduiala divină. Pagini de istorie a medicinei românesti

de Maria Timuc

Id: #249003

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Apariția cărții este prilejuită în special de împlinirea 20 de ani de la realizarea primului transplant de ficat din România și este dedicată, deopotrivă prof. Irinel Popescu, dar și pacientului care a fost transplantat atunci, doctorul Radu Cobaleanu.

Cartea are puțin peste 500 de pagini și conține experiențe extraordinare ale medicilor de transplant în prima sa parte, mai precis este o istorie a începutului transplantului în România. Această parte a cărții este scrisă ca un roman, doar că toate personajele sunt reale, sunt medici care au trecut prin experiențe, uneori frumoase, alteori chinuitoare sau dramatice pentru a face din transplant o terapie de rutină, așa cum este el astăzi. Personajul principal al cărții este transplantul de ficat, respectiv prof. dr. Irinel Popescu, realizatorul primului transplant de ficat din România.

Povestea vieții profesionale-obositoare și uneori deprimanta-a prof. Irinel Popescu, eșecurile care l-au marcat și care puțeau să-l dezarmeze și să renunțe, suferințele prin care a trecut pentru a crea în România o școală în domeniu și echipe medicale puternice se vor dezvălui cititorului pas cu pas. Sigur, cartea urmărește și alte personaje, precum prof. Mihai Lucan, pionier în domeniul transplantului renal, precum și povestea vieții unui ofițer al armatei române.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Maria Timuc

Data apariției: mai 2017

ISBN: 978-973-897-589-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 500

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Dharana