TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Diavolul din Oraşul Alb PU-ERL-DIADOA-16-N-001
Diavolul din Oraşul Alb
Vezi
galerie

Diavolul din Oraşul Alb

de Erik Larson

Titlu apărut în colecția Narator la Publica

Id: #244689

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Expoziția Universală de la Chicago din 1893, cunoscută drept Orașul Alb, a reprezentat una dintre minunile lumii. În paginile acestei cărți veți citi o poveste incredibilă despre construcția sa și despre doi bărbați – unul, arhitect, celălalt, criminal în serie – ale căror destine s-au întrepătruns. 

Arhitectul este Daniel H. Burnham, forța motrice aflată în spatele Orașului Alb, un peisaj grandios, vizionar, cu clădiri albe, amplasate într-un paradis de canale și grădini. Criminalul este H.H. Holmes, un medic chipeș, cu ochi albaștri și pătrunzători. El se foloseşte de atracția provocată de marea expoziție – și de propriul șarm diavolesc – pentru a atrage zeci de tinere în capcana morții. 

Cei doi bărbați diferiți, dar la fel de hotărâți, laolaltă cu o pleiadă remarcabilă de personaje secundare pline de culoare, printre care se numără Buffalo Bill, George Ferris, Thomas Edison și o parte dintre cei 27 de milioane de oameni care au avut parte de spectacolul orbitor al Orașului Alb, sunt aduși la viață în această hipnotică, periculoasă poveste a legendarei expoziții care a transformat America și a pregătit-o pentru secolul XX. 

Arhitectul Daniel H. Burnham este creatorul Expoziției Universale de la Chicago din 1893, o feerie cunoscută în întreaga lume drept Orașul Alb, un peisaj grandios, vizionar, cu clădiri albe, amplasate într-un paradis de canale și grădini. Criminalul H.H. Holmes este un medic care se folosește de atracția provocată de marea expoziție pentru a atrage zeci de tinere în capcana morții. 
În paginile acestei cărți veți citi incredibila poveste a construcției uneia dintre minunile lumii, cum a fost denumită expoziția, dar și a celor doi bărbați,  ale căror destine s-au întrepătruns.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Erik Larson

Traducător: Mariana Buruiană, Alex Moldovan

Data apariției: mai 2016

Titlu original: The Devil in the White City. Murder, Magic and Madness at the Fair That Changed America

ISBN: 978-606-722-194-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 592

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Publica

 

Opinii editoriale

„Istoria și divertismentul se amestecă pentru a crea efectul dramatic al unui roman. O realitate cu adevărat mai stranie decât ficțiunea.”

The New York Times

„O carte irezistibilă, care se citește ca și când ar fi cea mai convingătoare și captivantă ficțiune.”

Time Out

„Atât de plină de viață, încât te aștepți să-ți sară oricând din mâini.”

Yorkshire Evening Post
Erik Larson
Erik Larson
Autor

Erik Larson este autorul cărților Siajul morții (Editura Litera, 2019), În grădi...

vezi autor
Alex Moldovan
Alex Moldovan
Traducător

Alex Moldovan s-a născut în 1977 la Cluj, unde locuieşte şi acum. E pasionat de...

vezi autor