TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cehov PO-HET-CEHOV0-21-N-001
Cehov
Vezi
galerie

Cehov

de Henri Troyat

Id: #366474

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

După biografiile dedicate celor mai importanți scriitori ruși din secolul al XIX-lea – Dostoievski, Pușkin, Lermontov, Tolstoi, Gogol –, pentru a completa această galerie de portrete, în 1984, Henri Troyat s-a angajat să spună povestea fascinantă a lui Anton Pavlovici Cehov. Povestea unei vieți scurte – A.P. Cehov a murit la doar patruzeci și patru de ani (1860-1904) –, dar trăită cu intensitate și bogată din perspectiva frământărilor interioare ale personajului. O călătorie prin misterele unei ființe surprinzătoare, ce-și împarte timpul între medicină, domeniu căruia i se dedică cu devotament, și literatură, unde se distinge ca artist independent, ostil oricărei poziții politice, filozofice, religioase, dornic mai presus de toate să scoată în evidență viața, fără a încerca să demonstreze nimic.

„Cehov mă încântă prin modestia, rectitudinea morală, fermitatea, stoicismul lui surâzător. Era sceptic, dar credea cu candoare în perfectibilitatea speciei umane. Îi plăcea să râdă, dar bucuria lui avea un fond de tristețe. Era generos, sociabil, dar prietenii nu îl puteau cunoaște cu adevărat. Se dedica profesiunii sale de medic cu pasiune, dar în același timp, deși bolnav de tuberculoză, lucra cu înverșunare la o operă literară în care nu-și punea mari speranțe.” - Henri Troyat

extinde
 

Detalii produs

Autor: Henri Troyat

Traducător: Marina Vazaca

Data apariției: februarie 2021

ISBN: 9789734682980

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 424

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

 

Opinii editoriale

„Până și ochii lui Cehov, albaștri, adânci și luminoși, trădau o gândire profundă și o naivitate aproape copilărească. Simplitatea în mișcări, în gesturi și în vorbire era trăsătura caracteristică a întregii sale ființe, precum și a scrisului său. Mi‑a făcut impresia unui om plin de voie bună care se bucura intens de viață.”

V.G. Korolenko
Henri Troyat
Henri Troyat
Autor

Henri Troyat (1911-2007), scriitor francez de origine rusă, este autorul a numer...

vezi autor