TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Călătorie spre centrul infernului. Memorialistica și literatura închisorilor și lagărelor comuniste MA-RUC-CSCIMI-18-N-001
Călătorie spre centrul infernului. Memorialistica și literatura închisorilor și lagărelor comuniste
Vezi
galerie

Călătorie spre centrul infernului. Memorialistica și literatura închisorilor și lagărelor comuniste

de Ruxandra Cesereanu

Id: #259741

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

“Am început să scriu această carte cu gândul la bunicul meu patern (Vasile Cesereanu), preot greco-catolic şi fost deţinut politic, catalizată fiind sufleteşte de evenimentele din decembrie 1989, de fenomenul Piaţa Universităţii (22 aprilie-13 iunie 1990) şi de mineriada aferentă din 13-15 iunie. Moral vorbind, decisivă a fost o culpabilitate  <<jaspersiană>> pe care am simţit-o faţă de foştii deţinuţi politici din România. Vinovăţia mea era legată de faptul că trăisem atâta timp fără să ştiu îndeajuns de multe lucruri despre Gulag şi că, dacă evenimentele din decembrie 1989 nu ar fi survenit, ar fi fost posibil să nu aflu niciodată adevărul întreg. De aceea, cartea de față are la bază o intenţie etică. Ea s-a hrănit din pasiunea mea pentru memoriile de detenţie apărute masiv din 1990 încoace.”

Ruxandra Cesereanu

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ruxandra Cesereanu

Data apariției: ianuarie 2018

ISBN: 978-606-94284-9-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 464

Limbă: Română

Dimensiuni: 14x19,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Manuscris

Teme: comunism

 

Opinii editoriale

“Studiul Ruxandrei Cesereanu este excepțional și în măsura în care nu ține seama de această stare de spirit, propunându-și, dimpotrivă, să-și considere cititorii însuflețiți de dorința de a afla și înțelege ce s-a petrecut cu ei și ai lor timp de o jumătate de veac. Rămâne să sperăm că, luând-o drept ghid, mulți se vor avânta pe << tărâmul infernal>> până în centrul căruia a explorat cu rigoare, pasiune și inteligență Ruxandra Cesereanu.”

Monica Lovinescu