TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Amurg senin 978-973-50-1625-8
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Amurg senin

Sanda Stolojan
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist
Colecții/Serii: Memorii Jurnale. Humanitas
Evenimentele anilor 1997-2001 din Romania, Franta, din lumea intreaga: Sanda Stolojan le comenteaza cu discretie, dar diagnosticele ei sunt precise,...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-50-1625-8
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

Amurg senin
Mai multe despre carte
Descoperă cartea Amurg senin de Sanda Stolojan apărută la editura Humanitas

Evenimentele anilor 1997-2001 din Romania, Franta, din lumea intreaga: Sanda Stolojan le comenteaza cu discretie, dar diagnosticele ei sunt precise, iar judecata morala e mereu prezenta. Cateva teme la care autoarea revine aproape obsesiv: ecourile jurnalelor ei precedente publicate la Humanitas (Nori peste balcoane, 1996, Ceruri nomade, 1999), prietenia intelectuala cu Cioran, spiritul francez si duhul romanesc, Franta si Romania puse mereu fata in fata -- polii intre care oscileaza necontenit sufletul diaristei. Din ce in ce mai prezenta, moartea: prieteni atinsi de boli grave, prieteni sau simpli cunoscuti care dispar, inevitabila presimtire a propriului sfarsit. Si totusi, Sanda Stolojan pare impacata in aceste pagini. Anii ei de amurg au fost cu adevarat senini.

Autor: Sanda Stolojan
Traducător: Dana Petrișor, Sanda Stolojan
Data apariției: 2007
Editura: Humanitas
Pagini: 216
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
memorialistică, evenimente istorice, personalităţi, însemnări, poveste de viaţă, intelectualitatea românească
Sanda Stolojan Sanda Stolojan - Autor, Traducător
Nepoata a scriitorului Duiliu Zamfirescu, Sanda Stolojan s-a nascut la Bucuresti intr-o familie de diplomati. Licentiata in litere a Universitatii din Bucuresti, in 1962 s-a stabilit in Franta ca refugiat politic. A fost interpreta oficiala in relatiile cu Romania a...
AFLĂ MAI MULTE
Vezi toate produsele
Opinii editoriale
România Literară - Annie Bentoiu
"Noua [romanilor], de fapt, nu caietelor ei personale, ne-a incredintat [autoarea] perplexitatile ei, alternantele de speranta si descurajare, revolta si intristarile in fata marilor neintelegeri... Sanda Stolojan, in fata evidentei noastre taceri, a unor evidente si pasive acomodari si a altor cateva trasaturi prea complexe ca sa poata fi elucidate in doua-trei randuri, nu judeca, nu condamna, ci doar se mira. Nu in numele unor valori occidentale mai mult sau mai putin trecatoare, ci in acela al valorilor eterne: curaj, adevar, altruism si asa mai departe."
Cuvântul - Mircea Mihăieş
"Unghiul din care scrie Sanda Stolojan este cel al privitorului privilegiat. Extrem de vizuale, notatiile sale dau, pe mari portiuni, senzatia unor pelicule din perioada filmului mut... Martor lucid al celor mai spectaculoase intamplari ale exilului romanesc de la Paris din ultimele trei decenii, Sanda Stolojan e infinit mai mult decat un memorialist. Ea este un intelectual de cea mai buna conditie care nu preia din realitate decat ceea ce a trecut prin propria ei ratiune."
Revista 22 - Dan C. Mihăilescu
"Natura echilibrata, patrunzatoare, dar discreta, inzestrata cu privirea ascutita, putin cruda, a moralistului sceptic, dar si traversat de entuziasme si elanuri lirice, de romantism aristocratic, Sanda Stolojan are acea sobrietate calda, acea doza fina de ironie tandra, comprehensiva, atat de necesara cronicarului de oameni, fapte si idei aflate intr-o continua, suculenta contradictie."
Opinia cititorilor