TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Amintiri, vise, reflecţii HU-CGJ-AMVRE2-20-N-001
Vezi
galerie

Amintiri, vise, reflecţii

de Carl Gustav Jung

Titlu apărut în colecția Memorii | Jurnale la Humanitas

Id: #312589

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Cartea autobiografică a lui Jung – una dintre cele mai tulburătoare piese memorialistice ale secolului XX – este săracă în fapte de viaţă exterioară: schiţa copilăriei într-o familie de pastori, o trecere în revistă a practicii de medic psihiatru, întâlnirea cu Freud, construirea turnului de la Bollingen, câteva călătorii în locuri exotice (Africa, India). Dar pe fundalul acestor sumare evenimente exterioare se desenează conturul viguros al unei alte vieţi, de infinită bogăţie. Treptele ei cronologice sunt intuirea, de la o vârstă incredibil de fragedă, a unei entităţi psihice autonome, formidabila coliziune cu inconştientul, târzia lui autorealizare („Viaţa mea, spune Jung de la bun început, este povestea unei realizări de sine a inconştientului”).


Această „a doua” viaţă, cea lăuntrică, s-a exprimat în vise, viziuni, călătorii în spaţii extramundane, experienţa nemijlocită a lui Dumnezeu – toate mărturisite public de Jung, alături de premoniţiile sale asupra viitorului umanităţii şi de gândurile cele mai intime despre religie, numai în Amintiri. Şi din aceleaşi experienţe lăuntrice s-a născut originala operă jungiană.


Considerându-le incompatibile cu contribuţia sa ştiinţifică, Jung nu şi-a inclus Amintirile în corpusul Operelor complete. Şi totuşi, această carte autobiografică rămâne cea mai bună introducere în psihologia analitică jungiană: aici pot fi găsite originea şi semnificaţia conceptelor ei fundamentale – de la „inconştient colectiv” şi „arhetipuri” până la „individuaţie”.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Carl Gustav Jung

Editor: Aniela Jaffe

Traducător: Daniela Ştefănescu

Data apariției: aprilie 2020

Titlu original: Memories, Dreams, Reflections Recorded and edited by Aniela Jaffé

ISBN: 978-973-506-772-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 480

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

Teme: copilărie, Dumnezeu

Carl Gustav Jung
Carl Gustav Jung
Autor

Carl Gustav Jung, psiholog şi psihiatru elveţian, a făcut studii de medicină gen...

vezi autor
Aniela Jaffe
Aniela Jaffe
Editor

Aniela Jaffé (1903–1991) – analistă şi scriitoare – s-a născut în 1903 la Berlin...

vezi autor