Mai sunt în care ai TRANSPORT GRATUIT la orice comandă!

Detalii
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Literatura în totalitarism 1959-1960 Vol. VI: La rascruce de generații 978-973-23-3082-1
Vezi
galerie

Literatura în totalitarism 1959-1960 Vol. VI: La rascruce de generații

de Ana Selejan

  • Transport gratuit la comenzile de peste 120 de lei
  • Retur posibil: 365 zile
  • Data estimată de livrare: 21.10.2021
  • Ambalare gratuită a cadoului
 

Descriere produs

Literatura în totalitarism. 1959-1960. La rascruce de generații încheie procesul de documentare și studiere sine ira et studio a fenomenului literar românesc din perioada 1949-1960.

Cărțile Anei Selejan despre realismul socialist, cele șase volume ale Literaturii în totalitarism aparute începînd din anul 1994 și cele despre preistoria lui (Trădarea intelectualilor și Reeducare si prigoană), sînt primele de acest gen în spațiul literaturii est-europene. Ele constituie cele mai prețioase instrumente, indispensabile pentru cunoașterea și aprofundarea realismului socialist – care a marcat politic istoria literaturii și a funcționat ca o frîna în evoluția ei. Cu fiecare reeditare, ele devin o valoroasă sursă de documente și imbold spre cercetare pentru noile generații de istorici literari și cititori.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ana Selejan

Data apariției: septembrie 2014

ISBN: 978-973-23-3082-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 472

Dimensiuni: 13x20 cm

Editura: Cartea Românească

Pagini: 472

Limba: Română

Hârtie: 80g/m

 
Toate categoriile:
Carte non-ficțiune >> Biografii, memorialistică, publicistică și eseuri
Speciale >> 9.000 de titluri sub 20 lei!
 
Cuvinte cheie:
critică literară, istoria literaturii române, teorie literară, comunism, totalitarism, realism socialist, scânteia, lupta de clasă, revizionism estetic
 

Opinii editoriale

„Mirarea mea continuă, pe parcursul documentării, a fost aceasta: cum o masă mare de scriitori (și ceilalți artiști) de vîrste și valori literare diferite au putut fi dirijați spre o creație străină de legile și funcțiile esteticului de o mîna de critici și ideologi literari, toți tineri, toți patimași, toți fără operă, atenți la păstrarea purității politice și la difuziunea largă a paradigmei, bucuroși să fie „rotite” eficiente în mecanismul ideologizarii publicului prin scrieri (Paul Georgescu, Ion Vitner, Ov.S. Crohmalniceanu, Radu Popescu, Savin Bratu, Mihail Petroveanu, M. Gafita, Andrei Baleanu, N. Tertulian, M. Novicov, Georgeta Horodinca s.a.), și cum se conforma această masă de creatori la toate sugestiile aberante ale acestora.”

Ana Selejan
Ana Selejan
Ana Selejan
autor

Ana Selejan (n. 1946) este critic și istoric literar,...

vezi autor