TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
În sălbăticie HF-JOK-N0000S-18-N-001
Vezi
galerie

În sălbăticie

de Jon Krakauer

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #251837

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Povestea emoţionantă a morţii tânărului Chris McCandless în sălbăticia Alaskăi în 1992 stârneşte reacţii intense în societatea americană. Jon Krakauer, colaborator al revistei Outside, publică un articol pe această temă, impresionat de asemănarea dintre povestea tânărului şi propriile lui experienţe, dar şi ale altora dinaintea lor.

 

După o minuţioasă cercetare, Krakauer scrie În sălbăticie, refăcând traseul lui McCandless, urmărindu-l pas cu pas, stând de vorbă cu oamenii pe care acesta i-a cunoscut în ultimii doi ani de viaţă. Cartea reconstituie puzzle-ul complicat al motivaţiei care l-a condus către un sfârşit tragic. Krakauer trasează o serie de paralele între destinul lui McCandless şi al altor tineri, purtaţi, înaintea lui, de aceleaşi idealuri, tineri dispăruţi fără urmă, înghiţiţi de abisul sălbăticiei. Autorul ajunge la concluzia că atracţia exercitată de teritoriile virgine asupra spiritului american este extraordinar de puternică. Chemării instinctive i se adaugă adesea formaţia intelectuală, care nu face decât să intensifice acest imbold, cum se întâmplă în cazul lui McCandless. Dar natura, privită dincolo de perdeaua de iluzii ţesută de scriitori, poate fi adesea surprinzătoare şi nemiloasă.



Alte titluri pentru JonKrakauer (autor):
În aerul rarefiat (2023) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Jon Krakauer

Traducător: Iulia Blaga

Data apariției: februarie 2018

Titlu original: Into the Wild

ISBN: 978-606-779-316-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 240

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: moarte, natură, supraviețuire

 

Din blogul Cartepedia

Cartepedia Cartepedia

,,Această soră mai îndepărtată a ficţiunii a început, nu demult, să îmi trezească interesul. Mi-a demonstrat că nu doar ficţiunea, ci şi realitatea nemijlocită poate fi spectaculoasă. Îmi plac în mod......“

citește mai mult
Cartepedia Cartepedia

,,Jon Krakauer, jurnalist, pasionat de alpinism şi de povesti extreme, le caută şi le reconstituie cu multă acurateţe, obiectivitate şi har de scriitor. Aşa descoperă şi povestea lui Christopher McCandl......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Povestea reală a tânărului Christopher McCandless, care a făcut autostopul până în Alaska, unde, după un timp, a fost găsit mort la poalele muntelui McKinley, este poate cea mai dramatică, mai frumoasă și mai simbolică poveste a epocii noastre despre chemarea sălbăticiei, voluptatea rătăcirii și mirajul izolării de civilizație. Scrisă admirabil, la limita jurnalului de călătorie și a introspecției poetice, În sălbăticie este o carte care te inspiră și te pune pe gânduri deopotrivă. Jon Krakauer a dat o adevărată fabulă modernă despre confruntarea omului cu sălbăticia din el însuși.”

Marius Chivu, autorul volumului Trei săptămâni în Himalaya
Jon Krakauer
Jon Krakauer
Autor

JON KRAKAUER s-a născut în 1954 în Brookline, Massachusetts, şi a crescut în Cor...

vezi autor