TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Destinul unui om de stânga LI-IOI-DUODSA-14-N-001
Destinul unui om de stânga
Vezi
galerie

Destinul unui om de stânga

de Ion Iliescu

Id: #238575

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Amintiri
 

Descriere produs

Acest volum nu este unul de memorii, în sensul clasic al cuvântului. Până acum, alții au spus sau au fabricat povești despre mine. A venit momentul să cunoașteți și varianta mea. Sunt sigur că va suscita numeroase polemici. Partea mea de adevăr nu va fi pe placul unora sau altora care și-au făcut un supărător obicei din a ne spune, de la înălțimea necunoașterii lor, ce am trăit noi și cum am trecut prin vremuri grele și contradictorii.

 

În carte este redată istoria condensată a vieții de peste opt decenii a unui om de stânga. O viață marcată de evenimente extreme, într-un secol despre care s-a spus că a fost unul scurt. Scurt, dar dens, și sigur nu banal, și nici liniștit. S-au născut și au murit imperii, ideologii, utopii, visuri și coșmaruri. Cu generația mea, istoria nu a fost clementă, indiferent de care parte a baricadei ne-am aflat. Când ești prins în vârtej, nu poți sta cu brațele încrucișate, de dragul obiectivității. Trebuie să alegi. Eu am ales să fiu la stânga, iar citind această carte veți înțelege de ce.

 

Viața mea nu a fost ușoară. Și nici diferită de aceea a majorității românilor. Am încercat să mă pun, cât de mult am putut, în slujba binelui public. Cei care mă cunosc pot judeca în ce măsură am reușit să fac asta. Sunt recunoscător destinului că m-a ales și că am trăit tot ce am trăit, că mi-a arătat și binele, și răul, și frumosul, și urâtul, și umanitatea, și cruzimea.” – Ion Iliescu

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ion Iliescu

Data apariției: septembrie 2014

ISBN: 978-606-686-847-1

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 528

Limbă: Română

Dimensiuni: 14x21,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

Teme: curiozitate