TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Io contra Statele Unite ale Americii (Carte pentru toți) LI-PAB-ICSUAA-20-N-001
Io contra Statele Unite ale Americii (Carte pentru toți)
Vezi
galerie

Io contra Statele Unite ale Americii (Carte pentru toți)

de Paul Beatty

Titlu apărut în colecția Carte pentru toți la Litera

Id: #312500

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Născut în „ghetoul agrar“ Dickens – la periferia oraşului Los Angeles –, naratorul de culoare al romanului Io contra Statele Unite ale Americii se resemnează să ducă o viaţă prin nimic ieşită din comun. Crescut de tatăl său, un sociolog controversat, şi-a petrecut copilăria ca subiect în studiile psihologice cu teme rasiale ale acestuia, convins că tatăl va publica până la urmă un jurnal ce le va rezolva problemele financiare. Dar, când sociologul este ucis într-o altercaţie cu poliţia, fiul îşi dă seama că jurnalul nu a existat niciodată. Tot ce i-a rămas este factura pentru înmormântare.

Împins de această descoperire şi de disperarea generală din urbea sa, naratorul îşi propune să readucă pe hartă numele oraşului Dickens, şters oficial pentru a salva onoarea Californiei, şi să reinstaureze sclavia şi segregarea liceului local, fapt care îl aduce în fața Curții Supreme a Statelor Unite.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Paul Beatty

Traducător: Bogdan Perdivară

Data apariției: februarie 2020

ISBN: 978-606-334-512-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 400

Limbă: Română

Dimensiuni: 11x16,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

 

Din blogul Cartepedia

Vlad Zver Vlad Zver

,,Io este fiul unui sociolog de culoare controversat și a crescut fiind subiectul unor experimente care mai de care mai ciudate făcute în numele studiilor revoluționare gândite de tatăl său. Când acesta......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

"Beatty scrie cea mai bună carte a sa, o parodie despre rasă, cultura pop şi politică în America de azi, o satiră întunecată, amuzantă, la obiect şi deosebit de elegantă... Un roman extrem de amuzant şi, ca toate marile romane, profund şi provocator."


Booklist

"Unul dintre cele mai importante şi mai dificile romane americane din secolul XXI... Un roman incisiv pe care cititorii nu-l vor uita niciodată."

Los Angeles Times
Bogdan Perdivară
Bogdan Perdivară
Traducător

Bogdan Perdivară s-a născut în Botoşani. A terminat un liceu pedagogic şi Facult...

vezi autor