TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Când lucrurile se schimbă LI-TOJ-CNDSSL-17-N-002
Când lucrurile se schimbă
Vezi
galerie

Când lucrurile se schimbă

de Tony Judt

Titlu apărut în colecția Kronika la Litera

Id: #249562

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Eseuri, 1995 – 2010
 

Descriere produs

Testamentul unui mare gânditor, o colecție de eseuri sincere și pline de înțelepciune, descriind o carieră de implicare intelectuală extraordinară.


Prima colecție de eseuri a lui Tony Judt, Reevaluări, se concentra asupra Europei secolului XX în istorie și memorie. Acum, în Când lucrurile se schimbă, văduva lui Tony Judt, istoricul Jennifer Homans, a adunat eseuri importante de pe parcursul întregii cariere a lui Judt, care fac cronica atât a evoluției gândirii sale, cât și a consistenței remarcabile a angajamentului său pasionat și a elanului său intelectual. Fie că subiectul este sărăcia intelectuală a noii istorii sociale, orbirea voită a memoriei colective franceze cu privire la ceea ce li s-a întâmplat evreilor din această țară în timpul celui de-al Doilea Război Mondial sau provocarea morală aruncată Israelului prin așa-zisa problemă palestiniană, măreția operei lui Tony Judt stă în combinația de onestitate fără concesii, inteligență intelectuală și claritate etică.


Când lucrurile se schimbă exemplifică utilitatea, chiar necesitatea, de a fi atenți la istorie și de a nu lăsa ficțiunile ieftine să îi ia locul. O demonstrație empatică a puterii unui mare istoric de a ne conecta mai profund la lume așa cum a fost, cum este și cum ar trebui să fie. Un punct final potrivit pentru o operă extraordinară.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Tony Judt

Traducător: Petru Iamandi

Prefaţator: Jennifer Homans

Data apariției: iulie 2017

Titlu original: When the Facts Change: Essays, 1995-2010

ISBN: 978-606-33-1688-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 432

Limbă: Română

Dimensiuni: 14x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

Teme: Al Doilea Război Mondial, curiozitate, manipulare, societate

Petru Iamandi
Petru Iamandi
Traducător

Experienţă profesională 2006- conferenţiar dr. la catedra de limba şi liter...

vezi autor