TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Steinhardt. Bughi mambo rag PO-LAB-STEBMR-20-N-001
Steinhardt. Bughi mambo rag
Vezi
galerie

Steinhardt. Bughi mambo rag

de Lavinia Bălulescu

Titlu apărut în colecția Biografii romanțate la Polirom

Id: #312503

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Fiul meu este un corp plutitor într-o apă neagră, el bate la uşă, nu vrea să mă deranjeze, merge în vârful picioarelor, lipit de pereţi, ocupă atât de puţin spaţiu, încât îmi vine să-l leg de scaun şi să-l hrănesc forţat, el mă îmbrăţişează uneori, iar eu nu-l strâng prea tare, pentru că mi-e teamă să nu-l sparg în bucăţi. Fiul meu este de sticlă şi îl admir în tăcere, pentru că s-a întors la mine, deşi nimeni din lumea asta împuţită şi coclită n-a crezut că acest pui de jidan căcăcios şi încăpăţânat va putea supravieţui.”

„Am dat să mă ridic, dar îmi era imposibil.
– Fir-ar să fie, am uitat să mă prezint! Steinhardt!
S-a aplecat, mi-a întins mâna, a ezitat, apoi şi-a retras-o.
– Nu puteţi să vă mişcaţi. V-a lovit o maşină. Mergeam spre casă şi mi-a părut că am auzit ceva în spatele meu. Nu ştiu, Dumnezeu m-a făcut să întorc capul! Adică nu doar să întorc capul, a fost mai mult. Am mers un colţ înapoi şi v-am găsit aici, pe drum. Vă amintiţi ceva?”

„Unii băieţi din mănăstire aveau îndatorirea de a «ţîpa» mîncare la porci. Ca să ducă resturile de la bucătărie până la porci era ceva drum, aşa că foloseau un cărucior, în care transportau un bidon de plastic mare, de 60 de litri, plin cu resturi. Se întâmpla uneori ca peste lături să fie aruncate şi nişte prăjituri care poate se întăriseră sau rânceziseră prin cămară. Eu şi părintele Nicolae treceam într-o zi pe acolo, pe lângă cei care transportau bidonul, iar părintele s-a oprit şi le-a zis:
– Vedeţi cum plutesc prăjiturile acelea? Credeţi-mă, când am fost la puşcărie, dacă ne-ar fi dat în ziua de Paşte asemenea mâncare cum daţi voi acum la porci… Păi, porcii ăştia sunt nişte boieri, mănâncă ciorbă cu prăjituri plutind pe deasupra… Aoleu şi vai!”

extinde
 

Detalii produs

Autor: Lavinia Bălulescu

Data apariției: aprilie 2020

ISBN: 978-973-468-141-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 192

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,N. Steinhardt, cunoscut atât ca omul de cultură Nicu Steihardt, cât și ca „monahul Nicolae de la Rohia”, a fost una dintre cele mai interesante și complexe personalități culturale și umane din istoria......“

citește mai mult
Aducem scriitorii aproape de voi - Lavinia Bălulescu
VIDEO
Lavinia Bălulescu
Lavinia Bălulescu
Autor

Lavinia Bălulescu s-a născut pe 12 martie 1985, la Drobeta-Turnu Severin. A abso...

vezi autor