TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Stalin LI-OVK-SONBAU-19-N-001
Stalin
Vezi
galerie

Stalin

de Oleg V. Khlevniuk

Titlu apărut în colecția Carte pentru toți la Litera

Id: #264193

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
O nouă biografie a unui dictator | Ediție de buzunar
 

Descriere produs

Iosif Stalin a exercitat puterea supremă în Uniunea Sovietică din 1929 până la moartea sa, în 1953. Pe parcursul acestui sfert de secol, după estimările lui Oleg Hlevniuk, Stalin a ordonat încarcerarea și executarea a nu mai puțin de un milion de cetățeni sovietici pe an. Alte milioane au fost victime ale foametei care a rezultat direct din aplicarea politicilor sale. Ce l-a condus către o asemenea cruzime?

 

Această biografie esențială, scrisă de autorul cel mai familiarizat cu arhivele din era sovietică, oferă un portret fără precedent, în cel mai fin detaliu, al lui Stalin – omul și dictatorul. Fără a-l mitologiza, fie ca pe un geniu binevoitor, fie ca pe un geniu al răului, Hlevniuk răspunde numeroaselor controverse despre anumite evenimente din viața dictatorului, adunând sute de scrisori anterior necunoscute, memorii, rapoarte și jurnale, într-o poveste exhaustivă a vieţii lui Iosif Vissarionovici Djuga șvili, omul care a lăsat cicatrici greu de vindecat asupra popoarelor peste care a domnit și care a schimbat cursul istoriei.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Oleg V. Khlevniuk

Traducător: Anca‑Eliza Simitopol

Data apariției: iulie 2019

Titlu original: Stalin: New Biography of a Dictator

ISBN: 978-606-33-3712-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 736

Limbă: Română

Dimensiuni: 11x16,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

Teme: comunism, curiozitate

 

Opinii editoriale

Captivantă și zguduitoare, această carte confirmă faptul că Hlevniuk este, probabil, cel mai mare expert în Stalin. O lectură esențială.

Simon Sebag Montefiore