TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
O viață secretă. Colonelul Kuklinski. Trădător sau patriot. MP-BEW-OVSCKT-21-N-001
O viață secretă. Colonelul Kuklinski. Trădător sau patriot.
Vezi
galerie

O viață secretă. Colonelul Kuklinski. Trădător sau patriot.

de Benjamin Weiser

Id: #371470

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În august 1972, Ryszard Kuklinski, colonel în armata poloneză și membru al Statului-major polonez, s-a angajat în una dintre cele mai extraordinare operațiuni de informații ale Războiului Rece. 

 

Viața lui Kuklinski, care s-a încheiat la mijlocul lunii februarie 2004 în urma unui atac cerebral, a fost plină de tragedii. Condamnat la moarte în Polonia, a trebuit să se ascundă sub un nume fals în Statele Unite. Amândoi fiii i-au murit în circumstanțe misterioase, unul în timp ce naviga pe mare, trupul său nu a fost găsit niciodată, celălalt în accident de mașină. Când Polonia a ieșit în sfârșit de sub dominația sovietică la începutul anilor 1990, guvernul polonez nu l-a salutat ca pe un erou național: în sondajele de opinie, aproape jumătate din populație a apreciat că a „trădat interesele națiunii poloneze”, în timp ce doar 16 % l-au văzut cae un patriot polonez. Condamnarea la moarte a fost anulată abia în 1997, cu implicarea activă a lui Zbigniew Brzezinski, și mai ales pentru că prezenta un obstacol în calea intrării Poloniei în NATO. Acest lucru i-a permis în sfârșit să se întoarcă în țara natală în anul următor.

 

O viață secretă se citește aproape ca un roman, în care Weiser „țese” scrisori personale între Kuklinski și principalii săi ofițeri de caz și citate din memorandumuri interne ale membrilor Direcției Operațiuni (DO).

extinde
 

Detalii produs

Autor: Benjamin Weiser

Traducător: Mihai-Dan Pavelescu

Prefaţator: Marius Oprea

Data apariției: aprilie 2021

ISBN: 978-973-728-799-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 416

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Meteor Press

Marius Oprea
Marius Oprea
Prefaţator

Marius Oprea s-a născut în 1964, la Târgoviște. A studiat istoria la Universitat...

vezi autor