TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Copii în armata nazistă MP-DGW-COPNAN-17-N-001
Copii în armata nazistă
Vezi
galerie

Copii în armata nazistă

de Wilhelm Gehlen, Don Gregory

Id: #250586

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Astăzi, poate părea un fapt extraordinar că în Germania, în perioada nazistă, şi copiilor li se cerea să-şi facă datoria pentru „Führer, popor şi patrie”, dar chiar aşa s-a întâmplat în timpul celui de-al Treilea Reich.

Cartea este autobiografia unui băiat, Wilhelm Gehlen, născut în Germania în 1933. Povestea vieţii lui cuprinde în special anii războiului, evenimentele trăite împreună cu familia şi vecinii, mulţi dintre ei militari.

Membrii Tineretului Hitlerist erau, pentru părinţii lor, încă nişte copii. Pentru Hitler, ei erau înlocuitori convenabili ai soldaţilor maturi de la artileria antiaeriană care fuseseră trimişi pe front să compenseze îngrozitoarele pierderi suferite în luptă. Se poate spune chiar că proporţia victimelor făcute de atacurile bombardierelor uşoare în rândul acestor copii a fost la fel de mare ca în rândul celorlalte formaţiuni ale armatei germane.

Cu ajutorul specializat al profesorului Don Allen Gregory, pasionat de istoria militară a Germaniei, Will Gehlen a rememorat amintirile din timpul războiului, aducând în faţa cititorului o perspectivă deopotrivă fascinantă şi rară asupra cursului vieţii din al Treilea Reich.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Wilhelm Gehlen, Don Gregory

Data apariției: 2017

ISBN: 978-606-910-032-5

Copertă: Paperback

Număr pagini: 400

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Meteor Press

Teme: război