TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Calist Catafyghiotul - misticul contemplativ al Filocaliei bizantine 978-973-7859-89-1
Calist Catafyghiotul - misticul contemplativ al Filocaliei bizantine

Calist Catafyghiotul - misticul contemplativ al Filocaliei bizantine

de Sofia Avramova

  • Transport gratuit la comenzile de peste 120 de lei
  • Retur posibil: 365 zile
  • Data estimată de livrare: 20.10.2021
  • Ambalare gratuită a cadoului
 

Descriere produs

Scrierea aceasta, de la sfarsitul Filocaliei grecesti si de la sfarsitul spiritualitatii bizantine — scria pr. prof. Dumitru Staniloae despre cele 92 de Capitole silogistice si foarte inalte despre unirea cu Dumnezeu si viata contemplativa ale lui Calist Catafyghiotul —, reprezinta o sinteza magnifica a intregului scris duhovnicesc de mai inainte si o culme a subtilitatii de gandire si a simtirii de intensa spiritualitate a Bizantului. Socotim scrierea ca aceasta e poate cea mai frumoasa din toate scrierile filocalice prin profunzimea teologica si prin simtirea ei inflacarata.” 
Calist Catafyghiotul este probabil cel mai enigmatic si dificil dintre toti autorii filocalici, caruia i se datoreaza cea mai complexa viziune asupra vietii contemplative din intreaga mistica bizantina. Pentru a facilita accesul avizat, volumul de fata propune o dubla restituire: o noua traducere a Capitolelor calistiene datorata diac. Ioan I. Ica jr, atenta la implicatiile lor filozofice, si o ampla interpretare a acestora. 
Sofia Avramova, specialista in filozofia medievala la Universitatea din Montreal, Canada, ofera prima si deocamdata singura reconstituire si interpretare a structurilor filozofice de profunzime ale gandirii mistice a lui Calist pe firul analizei relatiilor dintre Unu si intelect, a evidentierii rolului infinitului si naturii dialectice a discursului mistic. Investigatia atenta culmineaza in restituirea teoriei calistiene despre contemplare permitand cititorului sa aprecieze forta speculativa si sintetica unice ale acestui mistic bizantin aproape uitat. 
O premiera remarcabila, volumul de fata este un instrument indispensabil pentru toti cei doritori de o mai profunda si exacta intelegere a dimensiunilor contemplative ignorate ale spiritualitatii Filocaliei. 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Sofia Avramova

Traducător: Ioan I. Ică Jr., Maria-Cornelia Ică jr.

Data apariției: decembrie 2013

ISBN: 978-973-7859-89-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 372

Dimensiuni: 13x20 cm

Editura: Sophia

Pagini: 372

Limba: Română

Hârtie: 80g/m

 
Toate categoriile:
Carte non-ficțiune >> Biografii, memorialistică, publicistică și eseuri >> Biografii
Carte non-ficțiune >> Religie >> Creștinism
Carte non-ficțiune >> Religie >> Practici și ritualuri religioase
Speciale >> Nonfiction
 
Cuvinte cheie:
scrieri filocalice, bizanţ, subtilitate, rafinament, profunzime, mistică bizantină, interpretare, dimensiune contemplativă
Ioan I. Ică Jr.
Ioan I. Ică Jr.
traducător

Diacon Ioan I. Ică Jr. N. 15 aug. 1960, în Sibiu, fiul lui lcă loan...

vezi autor