TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Angela Gheorghiu
Vezi
galerie

Angela Gheorghiu

de Angela Gheorghiu, Jon Tolansky

Id: #381234

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
O viaţă pentru artă
 

Descriere produs

Angela Gheorghiu este unul dintre cei mai pasionați și talentați artiști de operă ai zilelor noastre, o personalitate monumentală, a cărei intensitate și ardoare, atât pe scenă, cât și în viața de zi cu zi, au captat atenția lumii operei mondiale. Alcătuită mai ales din interviuri în exclusivitate, această biografie autorizată a superstarului internațional de operă acoperă viața și cariera artistei de la anii copilăriei petrecuți în România comunistă la debutul spectaculos de la Covent Garden din 1992 și până la spectacolele celebre de pe marile scene ale lumii.

 

În paginile cărții, Angela Gheorghiu dezvăluie noi perspective ale interpretării multora dintre rolurile ei legendare și povestește despre colaborările cu cele mai proeminente figuri din lumea operei. Amintirile sopranei sunt ritmate de comentarii și mărturii ale unor nume celebre din lumea muzicală și artistică, precum Grace Bumbry, José Carreras, Plácido Domingo, Marilyn Horne, Bryn Terfel și Franco Zeffirelli.

 

Prin această poveste îmi doresc să vă împărtășesc cu propriile cuvinte, din perspectiva mea, a modo mio, întâmplările, persoanele, emoțiile, frământările, locurile, reușitele, străduințele care vreme de mai bine de un sfert de secol au fost surprinse în miile de povestioare pe care alții le-au scris ori le-au spus despre mine. Cortina se ridică și, pentru întâia oară, libretul este numai și numai al meu. - Angela Gheorghiu

extinde
 

Detalii produs

Autor: Angela Gheorghiu, Jon Tolansky

Traducător: Anca-Maria Pănoiu

Data apariției: august 2021

Titlu original: Angela Gheorghiu. A Life for Art

ISBN: 9786064409942

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 368

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Curtea Veche

Teme: emoții, curiozitate

 

Opinii editoriale

O dezlănțuire instantanee de vitalitate, talent și frumusețe – ca fulgerul! Și dă dovadă de un extraordinar profesionalism. Nu poți ajunge la o poziție atât de înaltă fără să muncești din greu. A pornit la drum cu o voce minunată, desigur, însă talentul trebuie dezvoltat prin disciplină și inteligență, lucruri pe care ea le are din plin. De aceea – și spun asta cu tot respectul față de ceilalți cântăreți –, ea este astăzi unică. Numai una este Angela Gheorghiu.

Franco Zeffirelli

Are o voce care intră ea însăși în rol și, pe lângă faptul că este o apariție scenică rafinată, vocea ei prezintă o calitate actoricească aparte. Uneori auzi o voce bună, dar nu simți actorul în miezul ei. În vocea Angelei o auzi pe actrița care își interpretează rolul.

Plácido Domingo

Angela este elegantă, are pasiune, are o voce minunată. Ce altceva ți-ai mai putea dori de la o artistă?!

Grace Bumbry

Angela Gheorghiu este un simbol al scenei internaționale de operă. Angela înseamnă mai mult decât o voce puternică, mai mult decât un talent împlinit. Angela transmite eleganță și grație cu fiecare pas, cu fiecare cuvânt, chiar și dincolo de tărâmul muzicii clasice. Angela are o valoare incontestabilă și este o extraordinară ambasadoare a țării noastre.

Nadia Comăneci
Angela Gheorghiu
Angela Gheorghiu
Autor

Angela Gheorghiu, „cea mai fermecătoare și mai talentată cântăreață de operă a t...

vezi autor
Jon Tolansky
Jon Tolansky
Autor

Jon Tolansky este specializat în realizarea de documentare pentru organizații ra...

vezi autor