TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Agentul Storm. Spion în al-Qaeda MP-MSP-AGSSNA-15-N-001
Agentul Storm. Spion în al-Qaeda
Vezi
galerie

Agentul Storm. Spion în al-Qaeda

de Morten Storm, Paul Cruickshank, Tim Lister

Id: #223129

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În dimineața de 7 ianuarie 2015, Franța a fost traumatizată de atentatul asupra redacției Charlie Hebdo, dar caricaturi cu profetul Mahomed de felul celor publicate de hebdomadar apăruseră în Danemarca încă din 2005, iar autorul lor, Kurt Westergaard, fusese atacat cu toporul în 2010. Atacatorul fusese o cunoștință a lui Morten Storm, care…

Morten Storm a fost un jihadist cu totul improbabil. Potrivit propriilor lui cuvinte: „Fiind un danez mătăhălos, cu păr roșu și barbă lungă, puteam la fel de bine să fiu o formă de viață extraterestră printre arabii măslinii și vânoși.” Adolescența i-a fost presărată de brutalități și infracțiuni, contrabandă și închisori, după care lectura unei cărți despre profetul Mahomed l-a convertit la islamism. A plecat în Yemen și a urmat cursurile unei școli religioase, s-a însurat cu o musulmană, și-a botezat fiul Osama și a devenit prieten apropiat al lui Anwar al-Awlaki, imamul terorist considerat urmașul lui Osama bin Laden. Însă după un deceniu de viață dedicată jihadului, îndoielile de natură teologică și nemulțumirea tot mai mare față de violența nediscriminatorie l-au determinat să repudieze extremismul și să devină agent dublu pentru CIA și serviciile secrete britanice și daneze.

 

O autobiografie extraordinară, palpitantă și convingătoare, care detaliază activitățile jihadiștilor din Europa, Africa și Orientul Apropiat și Mijlociu, dar și practicile uneori neortodoxe ale principalelor servicii de informații mondiale.

 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Morten Storm, Paul Cruickshank, Tim Lister

Traducător: Mihai-Dan Pavelescu

Data apariției: mai 2015

Titlu original: Agent Storm. My Life inside al-Qaeda

ISBN: 978-606-8653-21-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 416

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Meteor Press