TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Soră lume HU-ANB-SOR00L-20-N-001
Vezi
galerie

Soră lume

de Ana Blandiana

Titlu apărut în colecția Seria de autor Ana Blandiana la Humanitas

Id: #318274

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Dacă mi-ar cere cineva să spun numele unui singur sentiment pe care mi l-a trezit lumea prin care am trecut, aș răspunde fără ezitare compasiunea, despre care cu timpul am înțeles că este o treaptă a înțelegerii și o formă de cunoaștere. Dacă aș accepta că această carte este o carte de călătorii, atunci itinerarul acestora leagă între ele punctele de sprijin ale înțelesului și nefericirii lumii prin care am trecut, în timp ce – schimbându-se – acestea au devenit repere ale schimbării mele.

 

Într-un anume fel, această carte continuă Falsul tratat de manipulare. Așa cum aceea nu era o carte de memorii, deși era construită din fragmente de amintiri, aceasta nu este o carte de călătorii, deși capitolele ei descriu întâmplări din străinătate. Folosesc acest termen, străinătate, cu întreaga greutate pe care o avea înainte de ’89; în ultimii treizeci de ani, amestecul lumilor l-a erodat și l-a golit de conținut – nu numai prin dispariția frontierelor, ci și prin sentimentul de înstrăinare de acasă. Acest sentiment ciudat este mai apăsător azi decât în timpul dictaturii, pe care o simțeam ca pe o apăsare exterioară, nu lăuntrică, în profunzime, ca acum.

 

În Fals tratat de manipulare am încercat să compun din fragmente de amintiri un portret al țării. Acum este vorba despre lume.” — ANA BLANDIANA


Pe copertă: autoarea pe turnul din Pisa, anii ’70, foto de Romulus Rusan

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ana Blandiana

Data apariției: noiembrie 2020

ISBN: 978-973-506-966-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 432

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

Teme: pasiune

Ana Blandiana
Ana Blandiana
Autor

Ana Blandiana (nume literar al Otiliei-Valeria Coman, căsătorită Rusan) s-a născ...

vezi autor