TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
World Heritage Sites in Romania 978-606-92300-9-1
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

World Heritage Sites in Romania

Cătălin D. Constantin
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist
Pe lista monumentelor UNESCO, România are înscrise șapte situri istorice și naturale: Delta Dunării, bisericile cu pictură...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-92300-9-1
Dimensiuni: 21x28 cm
Tip copertă: Hardcover

Mai multe despre carte
Descoperă cartea World Heritage Sites in Romania de Cătălin D. Constantin apărută la editura Peter Pan Art

Pe lista monumentelor UNESCO, România are înscrise șapte situri istorice și naturale: Delta Dunării, bisericile cu pictură exterioară din Moldova de Nord, Mănăstirea Hurezi, bisericile fortificate ale sașilor din Transilvania, cetățile dacice din Munții Orăștiei, cetatea medievală de la Sighișoara, bisericile de lemn din Maramureș.

În limba engleză, într-o traducere profesionistă, cu imagini superbe, albumul prezintă aceste locuri din patrimoniul mondial. Grafica de excepție și tipărirea de calitate transformă cartea într-o bucurie pentru privire. Textul care însoțește fotografiile e un periplu literar reușit, semnat de Cătălin D. Constantin, ce-l poartă pe cititor prin istoria locurilor de patrimoniu mondial din România.

Un cadou despre patrimoniul din România, profesionist editat, pentru prietenii din afară.

Cuprins extins:
Danube Delta
Churches of Moldavia
Monastery of Hurezi
Villages with Fortified Churches in Transylvania
Dacian Fortresses of the Orăștie Mountains
Historic Centre of Sighișoara
Wooden Churches of Maramureș
Autor: Cătălin D. Constantin
Fotograf: Cătălin D. Constantin
Traducător: Florentina Hojbotă
Data apariției: 2013
Editura: Peter Pan Art
Pagini: 200
Limba: Engleză
Hârtie: Lux
Cuvinte cheie:
album, fotografii, România, UNESCO, sit istoric, sit natural, Delta Dunării, biserici pictate, nordul Moldovei, mănăstirile Moldovei, Mănăstirea Hurezi, biserica fortificată, Transilvania, cetăți dacice, cetate medievală, Sighișoara, bisericile de lemn, Maramureș
Opinii editoriale
Cătălin D. Constantin
„Închide ochii, călătorule! În zbor, deasupra bărcii tale, trece o pasăre. Nu-i ştii numele, în oraşul tău nu vieţuiesc surate de-ale ei. Nici ea nu-şi ştie numele, pe limba lor păsările se strigă, dar nu au nume. Nu-i cunoşti povestea, călătorule. Închide ochii, deasupra ta e o pasăre în zbor, a venit de undeva de departe, din Africa de Nord sau de altundeva, pe limba ei locurile nu au nume. În stuf, dincolo, e cuibul ei. Închide ochii, călătorule! Zborul păsărilor poate fi urmărit cu gândul, ghicit. Aripile păsării din zbor taie aerul care acum atinge faţa ta. Aripile ei au zburat nu demult pe deasupra Mediteranei, s-au odihnit pe cupola unei biserici din sud, pe acoperişul unei moschei din alt loc, pe vârfuri de copaci. Aripile ei sunt albe sau negre, nu culoarea trebuie să o vezi, călătorule! Încearcă să simţi bătaia lor aşa cum simţi acum peştii de sub barca ta. A fost în furtună pasărea de deasupra ta, călătorule! Şi nu mai încerca să îţi aduci aminte ce ai citit undeva, călătorule, de câte feluri sunt păsările de aici, câte specii rare, ce nume au, de unde vin şi unde pleacă. Uită, călătorule, că eşti în locul pe care savanţii îl aşază printre primele din lume ca însemnătate pentru studiul păsărilor. Închide ochii, călătorule, o pasăre fără nume trece în zbor pe deasupra ta. Împrejurul tău e Delta unde totul e viu şi sălbatic.”
Opinia cititorilor