TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Album Discover România 978-606-92959-4-6
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Album Discover România

George Avanu
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist
Titlul albumului pe care tocmai îl răsfoiti poate fi eronat. România nu se descoperă, ea există, nimic din ceea ce o face strălucită...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-92959-4-6
Dimensiuni: 20x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Album Discover România
Mai multe despre carte
Descoperă cartea Album Discover România de George Avanu apărută la editura AgeArt

Titlul albumului pe care tocmai îl răsfoiti poate fi eronat. România nu se descoperă, ea există, nimic din ceea ce o face strălucită nu are nevoie de descoperire, România fiintează.

România e vie, ne oferă permanent prilejuri de tămăduire sufletească, ne plimbă prin Maramures cu trenuletul cu aburi prin defileul Vaserului. Vagoanele încărcate cu lemne sunt si în prezent tractate de locomotive cu abur.

Oamenii vorbesc mai mult prin chipurile lor înăsprite de muncă, dar privirea le e blândă. îti pot da binete oricât de străin te-ai afla de acele locuri. Este întâlnirea cu pacea din sufletele lor chibzuit păstrată de adâncimea si greutatea vremurilor, vremuri încă cu rost si în rost.

Am pribegit si prin Buzăul care în taina zecilor de chilii si lăcasuri de cult rupestre construite de-a lungul secolelor stau mărturie că au servit drept adăpost si loc de închinăciune populatiei în vremuri de restriste.

Tot aici, surprinzătorii vulcani noroiosi par mai degrabă locatii selenare, spectaculoase, răspunsul Creatiei Divine pentru noi cei mici, pământenii, la întâlnirea cu rezervatia naturală.

Flăcările vii din subcarpatii Buzăului, aceste fenomene care izbucnesc din pământ înăltându-se în bătaia vântului, uneori mai mari voind parcă să înfricoseze, alteori mai mici abia pâlpâind sunt România de veacuri, România arzând pentru noi.

Cred că în Deltă m-am rătăcit - Delta nu e un loc, e o poveste dintr-un loc, pare găsită si regăsită, iar toate cărările de până acum pecetluiesc tardiv dar ireversibil minuni ale habitatului. Tinut exotic risipit în sute de insule plutitoare, copaci si plante, sute de specii de păsări, vegetatie specifică mlastinilor (papura, rogozul în amestec cu salcia pitică). Este o zonă cosmopolită, având pe lângă populatia majoritară română, 21 de nationalităti. Delta e o oază, ai vrea sa rămâi, să petreci lângă ea zile si nopti parcurgând pasi trecători într-o lume vesnică.

Am dat o fugă si prin Alba - Sureanu si dacă n-as fi întâlnit tapinarii de aici poate o vorbă de duh atât de frumoasă n-as fi auzit : " Dragilor eu o să merg sigur în iad fiindcă aici am trait Raiul". O lume de sine cu multe taine, ei care înteleg jalea copacului frânt, mai întelepti, mai vânjosi cu fiecare an. Putin tristi la amăgitoarea spovedanie a naturii. Pentru că e amăgire să credem că noi întelegem natura, ea stie, iar noi ne facem că pricepem. Tapinarii au taina lor, taină pentru vietuire.

Am mai căutat ..... România e căutare, România e trăire si toate stau în asteptarea călătorului pornit, hotărât s-o iubească. Dar ce spun? Iubirea e si atât. Neasteptând vom primi si vom fi primiti în locuri, printre oameni, în încăperi. Dăruindu-ne Ei, vom fi găzduiti la ceas de zi, la ceas de seară, de nemurire. Ce să-ti doresti mai mult. România e vesnică.

Autor: George Avanu
Data apariției: 2013
Editura: AgeArt
Pagini: 60
Limba: Engleză, Franceză, Germană, Română, Spaniolă
Hârtie: Lux
Cuvinte cheie:
album, fotografie, românia, peisaje, călătorie
Opinia cititorilor