TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Panaitescu`s Sketch Book 66 (2013-16) / Carnet de băjenie
Panaitescu`s Sketch Book 66 (2013-16) / Carnet de băjenie
Vezi
galerie

Panaitescu`s Sketch Book 66 (2013-16) / Carnet de băjenie

de Adrian Panaitescu

Id: #374592

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Editie bilingvă: română - engleză

 

Într-o perioada în care desenul de arhitectură se orientează aproape exclusiv către mediul digital, Adrian Panaitescu insistă să amintească de forța de sugestie, de neînlocuit, a desenului de mână realizat de arhitect.
 
Albumul său de crochiuri intitulat Panaitescu’s sketch book 66 (2013-16) / Carnet de băjenie prezintă o selecție de lucrări grafice, diferite ca temporalitate și tematică, fiind totodată și o privire retrospectivă, inspiratoare, asupra vieții personale și profesionale a autorului arhitect, desfășurată departe de țara natală. Printr-un număr de 80 de „bozzetti”, cum denumește Adrian Panaitescu desenele sale, sunt redate peisaje, proiecte reale sau imaginare, studii minuțioase ale unor elemente de limbaj arhitectural, personaje, portrete ale celor care l-au însoțit în călătoria de-o viață, dar și teme bacoviene consacrate. Întreaga colecție de schițe consemnează momente de viață memorabile, în care desenul reprezintă suportul necesar profesionistului de arhitectură, omului preocupat de aflarea căii personale.
 
Albumul se adresează arhitecților și studenților arhitecți - interesați de expresivitatea desenului cu mâna liberă, de însemnătate acestuia în redarea ideilor și conceptelor - dar și publicului larg amator de narațiuni grafice ale unor experiențe de viață de excepție.
 
Pentru cei care îl cunosc sau au păstrat legătura de-a lungul anilor cu arhitectul Panaitescu, pentru cei care l-au avut profesor, acest album oferă prilejul de a-l descoperi prin prisma unor preocupări artistice inedite.
extinde
 

Detalii produs

Autor: Adrian Panaitescu

Data apariției: iunie 2021

ISBN: 9786069508336

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 96

Limbă: Engleză, Română

Dimensiuni: 27,5x31 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Pro Cultura