TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Arhitectura urbană în Transilvania în perioada interbelică PC-DMP-AUNTNP-20-N-001
Arhitectura urbană în Transilvania în perioada interbelică
Vezi
galerie

Arhitectura urbană în Transilvania în perioada interbelică

de Daniela Maria Puia

Id: #317527

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Volumul dedicat arhitecturii urbane în Transilvania în perioada interbelică se bazează pe o documentare amplă și un studiu extins al surselor și studiilor existente, reunind informații din surse și domenii diverse, de cele mai multe ori doar punctuale, pentru a contura și prezenta o imagine cuprinzătoare a practicii constructive din zona și perioada studiată.

 

Cartea prezintă și analizează critic arhitectura urbană în 31 dintre orașele Transilvaniei în perioada interbelică. Au fost identificate și prezentate 170 de construcții și peste 60 dintre arhitecții care au realizat proiectele acestora. Pentru înțelegerea aprofundată a practicii arhitecturii în orașele Transilvaniei interbelice, lucrarea detaliază contextul general în aspectele sale politice, administrative, legislative, sociale și culturale, evidențiind principalele aspecte care au determinat / influențat / condiționat practica arhitecturii. Prezentarea și analiza arhitecturii urbane interoghează în primul rând  cinece și cum a construit  sau care suntîn ce constau și ce a determinat practicile constructive în Transilvania în perioada interbelică.

 

Lucrarea urmărește permanent relevarea cât mai multor aspecte diferite ale practicii constructive din perioada și aria de interes și înțelegerea lor în contextul larg al arhitecturii românești interbelice, cu aspectele ei naționale, regionale și particulare și, nu în ultimul rând, moderne. Prin complexitatea și diversitatea informațiilor conținute și prin structura prezentării, volumul se constituie într-o sursă valoroasă pentru cunoașterea arhitecturii, patrimoniului cultural și istoriei locale.

 

 Proiect susținut de Ordinul Arhitecților din România din timbrul de arhitectură.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Daniela Maria Puia

Prefaţator: Nicolae Lascu

Data apariției: octombrie 2020

ISBN: 978-606-942-658-6

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 296

Limbă: Română

Dimensiuni: 15,5x22,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Pro Cultura

Teme: interbelic

 

Loc în topurile Cartepedia