TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Arhitectura Rusiei Staliniste 978-606-8645-01-8
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Arhitectura Rusiei Staliniste

Sorin Vasilescu
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist
Colecții/Serii: Cărțile Arhitext
Volumul conţine o ilustrare comentată a celor mai importante realizări de arhitectură şi urbanism ale arhitecturii Rusiei staliniste, realizări...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-8645-01-8
Dimensiuni: 23,5x29,7 cm
Tip copertă: Paperback brosat
Altele:

Arhitectura Rusiei Staliniste
Mai multe despre carte
Descoperă cartea Arhitectura Rusiei Staliniste de Sorin Vasilescu apărută la editura Fundația Arhitext Design

Volumul conţine o ilustrare comentată a celor mai importante realizări de arhitectură şi urbanism ale arhitecturii Rusiei staliniste, realizări prezentate în contextul premizelor care au dat naştere acestei arhitecturi cât şi etapele care au marcat evoluţia ei.

Data apariției: 2014
Pagini: 222
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
arhitectură, urbanism, istorie, plan, fotografii
Sorin Vasilescu - Autor
Născut la 20 iulie 1947, Sorin Vasilescu este arhitect, profesor universitar, doctor în arhitectură, membru al Uniunii Arhitecţilor din România, membru al Asociaţiei Oamenilor de Știinţă din România, membru al Centrului de Studii Palladiene de la Vicenza, membru al AEEA (Asociaţia Europeană pentru |nvăţământul de Arhitectură), profesor invitat la Facultăţile de Arhitectură din Strasbourg, Ličge, Chişinău, Milano şi Torino.
AFLĂ MAI MULTE
Vezi toate produsele
Opinii editoriale
Academician Răzvan Theodorescu
„Epoca maselor este vremea colosalului» scria filosoful spaniol José Ortega y Gasset. [...] Specializat în arhitectura totalitară, despre care a scris deja pagini notabile şi fin cunoscător al istoriei totalitarismului, profesorul arhitect Sorin Vasilescu ilustrează cu asupra de măsură, prin această carte, spusa gânditorului iberic, studiind lumea rusească a stalinismului unde urieşenia arhitectonică s-a împletit cu aşa-zisa dictatură a maselor, adică a proletariatului. [...] Volumul de faţă este o lectură necesară nu doar arhitecţilor şi istoricilor de artă. Orice om instruit trebuie să ştie că la un moment dat, în trecutul european apropiat, aberaţiile politicii au născut aberaţii ale culturii.”
Opinia cititorilor