TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Arhitectura fericirii VE-ADB-ARHITF-19-N-001
Arhitectura fericirii
Vezi
galerie

Arhitectura fericirii

de Alain de Botton

Titlu apărut în colecția Cărţi însemnate la Vellant

Id: #263996

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Frumusețea este promisiunea fericirii, scria Stendhal. Aplicând acest motto spațiilor în care trăim zi de zi, Alain de Botton analizează cum ne este influentată starea de spirit de clădirile în care locuim, lucrăm și interactionăm, arătandu-ne, în același timp, cum putem construi spații care să ne crească șansele de-a fi fericiți.

Deși grijă pentru designul locuinței poate fi uneori catalogată că frivolă, eseul lui Alain de Botton pleacă de la ideea că oamenii sunt profund influențați de locul în care trăiesc. Arhitectură și designul interior joacă un rol important în evoluția personalitătii noastre, spațiul pe care îl locuim având o misiune vitală – de a ne aduce aminte cine suntem cu adevărat. Cartea se construiește în jurul unei intrebări aparent simple și chiar naive: Cum arată o clădire frumoasă? Răspunsul la această întrebare, insă, reprezintă o meditație asupra filozofiei și a psihologiei arhitecturii, al cărui scop este să ne ofere o nouă perspectivă asupra locuinței proprii, a străzii și chiar asupra propriei persoane.

Romancier, eseist și jurnalist, ALAIN DE BOTTON s-a născut în Zürich, Elveția în 1969, iar în prezent trăieste în Londra. Cărtile sale, considerate drept o “filosofie a vieții de zi cu zi” au devenit bestselleruri în 30 de tări. Este producător și realizator a mai multor programe de televiziune. În august 2008 a fost unul dintre membrii fondatori ai unei instituții de invătămant în centrul Londrei, care promovează o nouă viziune asupra educației – The School of Life.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Alain de Botton

Traducător: Ema Stere

Data apariției: iulie 2019

Titlu original: The Architecture of Happiness

ISBN: 9786069800843

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 280

Limbă: Română

Dimensiuni: 15x21 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Vellant

 

Din blogul Cartepedia

Cartepedia Cartepedia

,,Câțiva dintre autorii mei dragi : Acest top nu are numere, nimeni nu este mai bun decât altul. E ca-n iubire: dacă îl compari pe A cu B, pe unul dintre ei nu-l iubești deloc. Ori eu am câte un locș......“

citește mai mult
Alain de Botton
Alain de Botton
Autor

Alain de Botton s-a născut în anul 1969, la Zürich. În 1977, familia lui se stab...

vezi autor
Ema Stere
Ema Stere
Traducător

Ema STERE este jurnalistă la Radio România Cultural. Doctor în filologie. A fost...

vezi autor