TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Leonardo da Vinci PU-WAI-LEONDV-18-N-001
Vezi
galerie

Leonardo da Vinci

de Walter Isaacson

Id: #255015

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

El a fost cel mai creativ geniu din istorie. Ce secrete ne poate învăța?

 

În această nouă biografie captivantă, autorul lucrărilor de succes despre Steve Jobs, Albert Einstein și Benjamin Franklin, îl aduce la viață pe Leonardo da Vinci.

 

Pe baza a mii de pagini din uluitoarele carnete ale lui Leonardo și a noilor descoperiri despre viața și opera sa, Walter Isaacson țese o narațiune care unește arta și știința lui. El ne arată cum geniul lui Leonardo s-a bazat pe deprinderi pe care le putem îmbunătăți în noi înșine, precum curiozitatea pătimașă, observația atentă și o imaginație atât de jucăușă încât cocheta cu fantezia.

 

Creativitatea sa, asemănătoare cu cea a altor mari inovatori, provenea din poziționarea la intersecția științelor umaniste cu tehnologia. Leonardo a jupuit carnea de pe fețele cadavrelor, a desenat mușchii care mișcă buzele și apoi a pictat cel mai memorabil zâmbet din istorie în Mona Lisa. A explorat matematica opticii, a demonstrat felul în care razele de lumină lovesc corneea și a creat iluzii prin schimbarea perspectivelor în Cina cea de Taină. Isaacson descrie, de asemenea, dragostea de o viață a lui Leonardo pentru punerea în scenă a unor producții teatrale, susținute de picturile și invențiile sale.

 

Abilitatea lui de a combina arta și știința, simbolizată de desenul care s-ar putea să-l reprezinte pe el însuși într-un cerc și un pătrat, rămâne rețeta trainică a inovației. Viața sa ar trebui să ne reamintească cât de important este să imprimăm, atât în mintea noastră, cât și în cea a copiilor noștri, nu doar cunoașterea primită, ci și dorința de a o pune în discuție – de a fi imaginativi și, asemenea neadaptaților și rebelilor talentați din toate epocile, de a gândi diferit.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Walter Isaacson

Traducător: Louis Ulrich

Data apariției: iunie 2018

Titlu original: Leonardo da Vinci

ISBN: 978-606-722-328-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 624

Limbă: Română

Dimensiuni: 16,5x23,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Publica

Teme: creativitate, curiozitate, pasiune

 

Din blogul Cartepedia

Cristina Seciu Cristina Seciu

,,Este dificil să scrii despre oameni cunoscuţi, să le prezinţi viaţa în toată splendoarea şi nebunia ei în paginile unei singure cărţi. O viaţă trăită în public implică multe zvonuri, impresii şi inter......“

citește mai mult
Dragoș-Andrei Preutescu Dragoș-Andrei Preutescu

,,Walter Isaacson, cunoscut pentru excelentele sale biografii ale lui Steve Jobs, Henry Kissinger, Albert Einstein, ne propune și o biografie pentru cunoscutul arhitect, sculptor, pictor și om de științ......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

A citi această biografie magnifică a lui Leonardo da Vinci înseamnă a face o călătorie prin viața și opera uneia dintre cele mai extraordinare ființe umane din toate timpurile, în compania celui mai șarmant, informat și intuitiv ghid imaginabil. Walter Isaacson este deopotrivă un adevărat savant și un scriitor fascinant. Și ce bogăție de învățăminte în aceste pagini.

David McCullough

Dată fiind fascinația mea pentru Leonardo, am citit multe cărți despre el de-a lungul timpului, dar nu am găsit niciuna care să acopere satisfăcător diversele fațete ale vieții și operei sale. Walter, un jurnalist și autor talentat, a făcut o treabă extraordinară. [...] E ironic că un om care a trăit acum 500 de ani ne amintește de minunile vieții moderne.

Bill Gates
Walter Isaacson
Walter Isaacson
Autor

Walter Isaacson este profesor de istorie la Universitatea Tulane. A fost CEO al...

vezi autor