TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Sculptând în timp 978-606-43-1334-8
Sculptând în timp
Vezi
galerie

Sculptând în timp

de Andrei Tarkovski

Titlu apărut în colecția Yorick la Nemira

Id: #241737

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Un geniu al cinematografiei ruse moderne: Andrei Tarkovski


De când Copilăria lui Ivan a câștigat Leul de Aur la Festivalul de Film de la Veneția, în 1962, calitatea vizionară și imaginile cu totul originale și obsedante ale filmelor lui Andrei Tarkovski au captivat publicul cinefil din întreaga lume, care vede în opera sa o continuare a marilor tradiții literare din Rusia secolului al XIX-lea.

 

Carte fundamentală pentru orice creator, Sculptând în timp constituie un testament artistic, o revelație remarcabilă atât a vieții, cât și a operei sale. Tarkovski dezvăluie aici, pentru prima dată, sursele de inspirație pentru filmele-cult care l-au consacrat – Copilăria lui IvanAndrei RubliovSolarisOglindaCălăuzaNostalgia și Sacrificiul –, precum și metodele sale de lucru. De asemenea, explorează numeroasele probleme ale creativității vizuale și ne vorbește despre conținutul profund autobiografic al unei părți din opera sa. Capitolul final despre Sacrificiul, dictat în ultimele sale săptămâni de viață, face din această carte o lectură esențială pentru cei care îi cunosc deja sau care abia acum îi descoperă opera magnifică.

 

Absolutul poate fi atins numai pe calea Credinței și a Creației. Singurele condiții ale luptei pentru dreptul de a crea sunt credința și propria predestinare, disponibilitatea de a munci și intransigența. Într-adevăr, Creația are nevoie din partea artistului de „moarte la modul serios” (Boris Pasternak), în cel mai tragic sens al cuvântului. [...]Scopul artei este acela de a-l pregăti pe om pentru moarte, de a-i curăța și de a-i afâna sufletul, de a-l face capabil să devină mai bun.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Andrei Tarkovski

Traducător: Raluca Rădulescu

Data apariției: februarie 2024

Titlu original: Sculpting in Time

ISBN: 978-606-43-1334-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 304

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Nemira

Teme: curiozitate, Cultură

 

Loc în topurile Cartepedia

 

Din blogul Cartepedia

Ana Popescu Ana Popescu

,,Dacă ar fi existat posibilitatea să îi pun o singură întrebare marelui regizor, aceasta ar fi aceea pe care și-a pus-o și lui însuși, dar la care nu a răspuns: “Merită oare să muncești pentru a-ți au......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Cel mai important regizor al vremurilor noastre, inventatorul noului limbaj cinematografic.”

Ingmar Bergman
Andrei Tarkovski
Andrei Tarkovski
Autor

Andrei Arsenievici Tarkovski s-a nascut pe 4 aprilie 1932 la Zavrajie, in regiun...

vezi autor