TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Principiul Morcovului CV-AGC-PRINCM-08-N-001
Principiul Morcovului
Vezi
galerie

Principiul Morcovului

de Adrian Gostick, Chester Elton

Titlu apărut în colecția Profit la Curtea Veche

Id: #208837

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În Principiul Morcovului, Adrian Gostick şi Chester Elton explică pe înţelesul tuturor cele mai simple şi, totodată, cele mai sigure metode pe care managerii le folosesc pentru a-şi motiva eficient angajaţii. Recunoaşterea meritelor nu cere timp — se poate face cât ai bate din palme — şi nu presupune o suplimentare consistentă a bugetului de cheltuieli.

 

Bazându-se pe studii de caz privitoare la companii de vârf precum Disney, DHL, KPMG sau Pepsi Bottling Group, autorii demonstrează  că forţa transformatoare a recunoaşterii meritelor produce îmbunătăţiri uimitoare ale rezultatelor procesului operaţional din afaceri: rentabilitate, randamentul activelor sau marja de operare. Managerii eficienţi îşi conduc echipele cu ajutorul Morcovilor (recunoaştere şi recompense), nu prin impunerea autorităţii sau prin măsuri coercitive. În felul acesta, obţin niveluri ridicate în ceea ce priveşte productivitatea, angajamentul şi păstrarea forţei de muncă sau satisfacerea clienţilor.

 

Lucrarea vă prezintă nişte paşi simpli prin care puteţi crea ambianţa necesară pentru o recunoaştere eficientă a meritelor în organizaţia dumneavoastră, oferindu-vă exemple desprinse din realitatea corporatistă. Urmându-i, veţi deveni un lider de mare performanţă şi un om de afaceri de succes.

 

Principiul Morcovului ilustrează faptul că relaţia directă dintre recunoaşterea meritelor şi obţinerea unor rezultate superioare în afaceri este mai mult decât probabilă — mai precis, este dovedită faptic.

 

Dar nu e vorba doar de a aprecia în mod abstract contribuţia angajatului, ci de a face acest lucru prin intermediul a patru principii de bază ale managementului: fixarea obiectivelor, comunicarea, încrederea şi răspunderea. Acestea sunt trăsăturile esenţiale ale unui leadership eficient.

 

Suferiţi cumva de Fobia Morcovului? Vi se pare că faptul de a le recunoaşte angajaţilor meritele vă va distrage de la obiectivele importante ale echipei pe care o conduceţi, va da naştere la invidie în rândul subordonaţilor sau vă va face să păreţi slab? Gândiţi-vă mai bine.

 

Principiul Morcovului dezvăluie rezultatele neaşteptate ale celui mai profund studiu realizat vreodată în domeniul managementului, demonstrând fără urmă de îndoială că principala însuşire a unui manager de succes este capacitatea de a recunoaşte frecvent şi eficient meritele angajaţilor.



Prin cercetarea întreprinsă de Organizaţia Jackson şi prin analiza celor doi autori ai cărţii, Adrian Gostick şi Chester Elton, studiul, care a durat zece ani şi a luat în considerare 200 000 de oameni, descoperă un fapt spectaculos: succesul în afaceri depinde într-o măsură covârşitoare de managerii care au oferit o recunoaştere constructivă şi recompense semnificative, astfel încât angajaţii să atingă excelenţa.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Adrian Gostick, Chester Elton

Traducător: Raluca Emanuela Boca

Data apariției: 2008

Titlu original: The Carrot Principle - How the Best Managers Use Recognition to Engage their People, Retain Talent, and Accelerate Performance

ISBN: 978-973-669-581-0

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 200

Limbă: Română

Dimensiuni: 15x23,5 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Curtea Veche

Teme: succes