TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Munca. O istorie a modului în care ne petrecem timpul
Munca. O istorie a modului în care ne petrecem timpul
Vezi
galerie

Munca. O istorie a modului în care ne petrecem timpul

de James Suzman

Id: #376225

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Munca definește cine suntem. Ea ne determină statutul și dictează cum, unde și cu cine ne petrecem cea mai mare parte a timpului. Ne mijlocește stima de sine și ne modelează valorile. Dar oare suntem programați genetic să muncim atât de mult pe cât o facem? Oare și strămoșii noștri din Epoca Pietrei au trăit pentru a munci și au muncit pentru a trăi? Și cum ar putea arăta o lume în care munca joacă un rol mult mai puțin important?

Pentru a răspunde acestor întrebări, James Suzman prezintă o istorie grandioasă a „muncii” de la originile vieții pe Pământ până în prezentul tot mai automatizat, aducând în discuție unele dintre cele mai profunde presupuneri pe care le facem despre persoanele care suntem.

Extrăgând idei revelatoare din antropologie, arheologie, biologie evolutivă, zoologie, fizică și economie, Suzman arată că, deși am evoluat pentru a găsi bucurie, sens și scop în muncă, strămoșii noștri au muncit mult mai puțin și au privit munca foarte diferit față de cum o facem noi acum, în cea mai mare parte a istoriei umanității. Cultura noastră contemporană a muncii, ne explică autorul, își are rădăcinile în revoluția agricolă de acum zece mii de ani. Percepția despre ce înseamnă să fii om ne-a fost transformată prin trecerea de la vânat și cules la producția de alimente și, mai târziu, prin migrația noastră către orașe. De atunci, relațiile cu ceilalți și cu mediul înconjurător și chiar modul în care percepem trecerea timpului nu au mai fost aceleași.

Susținând că ne aflăm într-un punct similar de răscruce din istorie, Suzman arată modul în care automatizarea ar putea să revoluționeze relația noastră cu munca și, astfel, să deschidă porțile unui viitor mai durabil și mai echitabil pentru lumea noastră și pentru noi înșine.

extinde
 

Detalii produs

Autor: James Suzman

Traducător: Iulia Bertea-Nani

Data apariției: iulie 2021

Titlu original: WORK: A History of How We Spend Our Time

ISBN: 9786067224504

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 464

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Publica

 

Opinii editoriale

Automatizarea de toate tipurile se profilează la orizont. Din fericire, James Suzman este aici cu o nouă istorie revelatoare, care pledează convingător pentru ideea că sârguința umană poate deschide o nouă cale de urmat, chiar și într-un viitor în care suntem lăsați fără muncă de propriile invenții.

Charles Duhigg, autorul cărților Mai inteligent, mai repede, mai bine și Puterea obișnuinței
 James Suzman
James Suzman
Autor

Dr. James Suzman este antropolog specializat în popoarele Khoisan din sudul Afri...

vezi autor