TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Adevărul (cinstit) despre necinste: Cum îi mințim pe toți - dar mai ales pe noi înșine PU-DAA-ACDNCI-12-N-001
Adevărul (cinstit) despre necinste: Cum îi mințim pe toți - dar mai ales pe noi înșine
Vezi
galerie

Adevărul (cinstit) despre necinste: Cum îi mințim pe toți - dar mai ales pe noi înșine

de Dan Ariely

Id: #228321

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Cei mai mulţi dintre noi credem că suntem nişte oameni cinstiţi, dar, în realitate, cu toţii trişăm. Presupunem că înşelăciunea, la fel ca şi majoritatea celorlalte decizii, se bazează pe o analiză raţională de costuri-beneficii. Dar Ariely susţine, după care demonstrează, că în realitate forţele iraţionale, pe care nu le avem în vedere, determină adeseori dacă ne comportăm etic sau nu. Pentru fiecare Enron sau act de mituire politică, există nenumărate CV-uri înflorite, comisioane ascunse şi poşete contrafăcute.

În Adevărul (cinstit) despre necinste, Ariely arată de ce este mai uşor să minţim în legătură cu anumite lucruri; cum posibilitatea de a fi prinşi contează mai puţin decât credem; şi cum practicile de business netezesc drumul comportamentului nonetic, fie cu intenţie sau neintenţionat. Ariely explorează modul în care funcţionează comportamentul nonetic în viaţa personală, profesională şi politică şi modul în care ne afectează pe toţi, chiar dacă noi considerăm că avem standarde morale înalte.

Dar nu este totul pierdut. Ariely identifică, de asemenea, ceea ce ne menţine cinstiţi, indicând calea către dobândirea unui statut etic mai înalt în viaţa noastră de zi cu zi. Cu ajutorul unor convingătoare descoperiri personale şi academice, Adevărul (cinstit) despre necinste va schimba felul în care ne vedem pe noi înşine, acţiunile noastre şi pe ceilalţi.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Dan Ariely

Traducător: Dan Crăciun

Data apariției: septembrie 2012

Titlu original: The Honest Truth About Dishonesty: How We Lie to Everyone--Especially Ourselves

ISBN: 978-606-8360-13-3

EAN-13: 9786068360133

Copertă: Paperback

Număr pagini: 288

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Publica

Teme: adevăr

 

Opinii editoriale

Am fost şocat să aflu cât de răspândită este înşelăciunea măruntă şi cu cât poate fi mai nocivă, cumulată, în comparaţie cu frauda făţişă. Aceasta este cea mai interesantă şi cea mai utilă carte a lui Dan Ariely.

Nassim Nicholas Taleb, autor al cărţii Lebăda neagră

„Captivantă şi perspicace . . . În stilul său caracteristic, vioi şi plăcut, Ariely plonjează adânc în enigma (ne)cinstei omeneşti, cu speranţa descoperirii unor modalităţi utile de a ne controla comportamentul şi de a ne îmbunătăţi rezultatele.” 

Publishers Weekly

Ingenios şi delicios, Dan Ariely scormoneşte ironic modul în care oamenii pun în balanţă sinceritatea şi înşelăciunea pentru a crea o realitate dintr-o altă realitate, de orbire plină de dorinţe. Veţi dobândi o mai adâncă înţelegere a propriei voastre etici personale – şi a celei împărtăşite de către cunoscuţii voştri.

Mehmet Oz, MD; Vice-Preşedinte Columbia University şi amfitrion al emisiunii The Dr. Oz Show
Dan Ariely
Dan Ariely
Autor

Dan Ariely este profesor la Catedra James B. Duke de Psihologie și Economie Comp...

vezi autor