TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Proiecte globale 2045
Proiecte globale 2045
Vezi
galerie

Proiecte globale 2045

de Daniel Estulin

Id: #375405

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Omenirea se confruntă cu o criză de o amploare ce a mai existat doar de două ori în ultimele milenii. Prima dată între secolele IV-VI, când a apărut feudalismul, iar a două oară la începutul secolului al XVII-lea odată cu nașterea capitalismului. Potrivit lui Daniel Estulin, trăim acum sfârșitul capitalismului, o criză sistemică planetară. Capitalismul are nevoie de expansiune continuă, de deschiderea unor piețe noi, deoarece fără piețe noi capitalismul moare. 
 
 
 
Efectele pe termen mediu ale crizei vor fi dezintegrarea statelor, sfârșitul actualului model economic planetar, regionalizarea economiilor, nașterea proiectelor globale supranaționale și translația atlantismului (NATO, SUA, Atlanticul de Nord) spre zona de Est și Pacific (Drumul Mătăsii, China, Eurasia) cu America Latină că nod secundar. 
 
 
 
Cartea propune construirea unui noul model economic după prăbușirea globală a lumii. Misiunea reală este depășirea crizei cu pierderi minime și cât mai repede, pentru a nu se întinde pe milenii, ci a fi redusă la o jumătate de secol, maximum două secole.
 
 
 
„Actuala criză a sănătății cauzată de coronavirus”, afirmă Estulin, „este secundară, dar va accelera sfârșitul ciclului pe care îl trăim odată cu prăbușirea piețelor și sfârșitul erei care a început cu acordurile de la Bretton Woods în 1944.”
extinde
 

Detalii produs

Autor: Daniel Estulin

Data apariției: iulie 2021

ISBN: 978-973-728-802-8

Copertă: Paperback

Număr pagini: 384

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Meteor Press

Daniel Estulin
Daniel Estulin
Autor

Daniel Estulin locuiește în Spania și este jurnalist de investigații răsplătit c...

vezi autor