TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
În cădere liberă. America, piaţa liberă şi prăbuşirea economiei mondiale 978-973-1931-53-1
În cădere liberă. America, piaţa liberă şi prăbuşirea economiei mondiale
Vezi
galerie

În cădere liberă. America, piaţa liberă şi prăbuşirea economiei mondiale

Titlu apărut în colecția Co-lecţia de economie la Publica

de Joseph E. Stiglitz

85 73 lei
Indisponibil
  • Transport gratuit la comenzile de peste 120 de lei
  • Ambalare gratuită a cadoului

Descriere produs

Descoperă cartea În cădere liberă. America, piaţa liberă şi prăbuşirea economiei mondiale de Joseph E. Stiglitz apărută la editura Publica

Marea Recesiune, cum a ajuns să fie numit actualul impas economic, a afectat mai mulţi oameni decât oricare altă criză de la Marea Depresiune încoace şi a reprezentat scânteia declanşatoare a unei dezbateri de fond despre erorile economice ale Americii, despre soliditatea economiei acestei ţări şi chiar despre forma pe care s-ar cuveni s-o aibă sistemul capitalist. Mecanismul s-a defectat şi nu-l putem repara decât printr-o cercetare atentă a teoriilor fundamentale care ne-au adus la acest „capitalism al baloanelor speculative“.

Puţini economişti sunt mai calificaţi să comenteze aceste vremuri tulburi decât Joseph E. Stiglitz. Abordând o paletă întreagă de subiecte care au legătură cu criza, Stiglitz pledează convingător pentru o restaurare a echilibrului între stat şi pieţe. Se duce până la originile Marii Recesiuni, ferindu-se de răspunsuri facile, schiţând în acelaşi timp alternativele de acţiune şi arătând că există în continuare opţiuni care pot schimba în bine lucrurile pe viitor.

O privire incisivă asupra crizei economice globale, a reacţiei noastre imperfecte şi a consecinţelor care vizează prosperitatea viitoare a lumii.

extinde

Detalii produs

Autor: Joseph E. Stiglitz

Traducător: Smaranda Nistor

Data apariției: noiembrie 2010

ISBN: 978-973-1931-53-1

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 626

Dimensiuni: 14,5x20 cm

Editura: Publica

Titlu original: Freefall: America, Free Markets and the Sinking of the Global Economy

Pagini: 626

Limba: Română

Hârtie: 80g/m

Toate categoriile:
Carte non-ficțiune >> Afaceri și economie >> Economie și științe economice
Speciale >> Premiul Nobel
Speciale >> Nonfiction
Cuvinte cheie:
Statele Unite, economie mondială, capitalism, criză economică

Opinii editoriale

În cădere liberă are trei puncte forte. Primul: este o acuză adusă Wall Street-ului, sectorului financiar şi Rezervei Federale. Al doilea: descrie felul în care administraţia Obama a continuat politica de salvare şi filozofia „prea mari ca să cadă”, moştenită de la George W. Bush. Şi al treilea: este un atac deschis al autorului la adresa colegilor de breaslă şi a economiştilor care au transformat o disciplină ştiinţifică în „cea mai înfocată majoretă a capitalismului pieţei libere”. Cea mai mare calitate a lui Stiglitz e că nu se ascunde după cuvinte.

Kevin Phillips, The New York Times

Stiglitz reuşeşte să clarifice, cu abilitate şi inteligenţă, mai toate problemele relevante şi nedesluşite pe care criza le-a adus la suprafaţă.

Jeff Madrick, New York Review of Books

În cădere liberă e cea mai bună carte de până acum despre criza financiară. Joseph Stiglitz, laureat al Premiului Nobel, cunoaşte fundalul istoric, e implicat în dezbaterile politice şi e un pionier al teoriilor economice care sunt indispensabile pentru a înţelege originile crizei.

John Kay, Financial Times
Joseph E. Stiglitz
autor

Joseph E. Stiglitz, economist laureat al Premiului Nobel, deţinător al...

vezi autor

Opinia cititorilor