TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Finanţele şi societatea bună 978-606-722-000-1
Finanţele şi societatea bună
Vezi
galerie

Finanţele şi societatea bună

Titlu apărut în colecția Co-lecţia de economie la Publica

de Robert J. Shiller

72 25 lei
În stoc
  • Transport gratuit la comenzile de peste 120 de lei
  • Retur posibil: 365 zile
  • Data estimată de livrare: 29.09.2021
  • Ambalare gratuită a cadoului
Adaugă la wishlist

Descriere produs

Descoperă cartea Finanţele şi societatea bună de Robert J. Shiller apărută la editura Publica

Reputația industriei financiare nici că ar putea fi mai proastă azi, în dureroasa perioadă de după criza izbucnită în 2008. În această carte, Shiller argumentează convingător ideea că finanțele, departe de a fi un parazit pe spatele societății, este unul dintre cele mai eficiente instrumente care ne stau la dispoziție pentru a ne rezolva problemele comune și a spori bunăstarea generală. Avem nevoie de mai multă inovație financiară, nu de mai puțină, și finanțele trebuie să joace un rol mai extins în a ajuta societatea să-și atingă țelurile. 

Provocând publicul și pe liderii societății să regândească finanțele și rolul acestora în societate, Shiller susține că finanțele ar trebui să fie definite nu doar în termenii circulației banilor și în cei ai managementului riscurilor, ci și ca gestiune responsabilă a valorilor materiale de care dispune societatea. El explică succint cum pot și trebuie să procedeze cei ce urmează cariere financiare – de la directorul general și managerul de investiții la bancher, asigurător, avocat și reglementator –, astfel încât să administreze, să protejeze și să sporească aceste valori.

extinde

Detalii produs

Autor: Robert J. Shiller

Ilustrator: Alexe Popescu

Traducător: Smaranda Nistor

Data apariției: noiembrie 2014

ISBN: 978-606-722-000-1

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 536

Dimensiuni: 14,5x20 cm

Editura: Publica

Titlu original: Finance and the Good Society

Pagini: 536

Limba: Română

Hârtie: 80g/m

Opinii editoriale

"Mulți studenți la MBA sunt fascinați de lumea finanțelor, dar se tem să facă parte din ea, fiindcă o percep ca intrată în declin și purtând stigmatul comportamentelor imorale. Această carte le va arăta de ce finanțele trebuie să constituie un element vital al soluției pe care o caută societatea bună, și nu al problemei sale. Nicio altă carte n-o poate face cu mai multă autoritate sau credibilitate. "

Shlomo Maital, profesor emerit, Technion-Israel Institute of Technology

"Finanțele și societatea bună e un apel provocator la înțelegerea și apoi reinventarea finanțelor, ca forță capabilă să dea naștere prosperității. Shiller recunoaște excesele, inegalitățile și nefericitele stimulente pentru ticăloșie din sistemul financiar actual, dar spune că nu trebuie deloc să fie așa. O carte importantă pentru cei care-și doresc schimbarea. "


Rosabeth Moss Kanter, profesor universitar la Harvard Business School

"Iată un festin îmbelșugat de idei și fapte – de la Adam Smith la neuroștiințe și modul de funcționare al unui cazinou – care-i va convinge pe cititorii inteligenți și care văd în lumea ezoterică a finanțelor nu doar un subiect interesant, ci și unul apt să te încânte. "

Robert Wade, London School of Economics and Political Science
Robert J. Shiller
autor

Robert J. Shiller este autorul cărţilor Irrational Exuberance şi The...

vezi autor
Alexe Popescu
ilustrator

Alexe Popescu s‑a născut pe 2 mai 1974 la București. A studiat...

vezi autor

Opinia cititorilor