TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cum poate Adam Smith să vă schimbe viaţa 978-606-722-054-4
Cum poate Adam Smith să vă schimbe viaţa
Vezi
galerie

Cum poate Adam Smith să vă schimbe viaţa

Titlu apărut în colecția Co-lecţia de economie la Publica

de Russ Roberts

37 57 lei
În stoc
  • Transport gratuit la comenzile de peste 120 de lei
  • Retur posibil: 365 zile
  • Data estimată de livrare: 29.09.2021
  • Ambalare gratuită a cadoului
Adaugă la wishlist

Descriere produs

Descoperă cartea Cum poate Adam Smith să vă schimbe viaţa de Russ Roberts apărută la editura Publica

Adam Smith a devenit sfântul protector al capitalismului datorită celei mai cunoscute opere a sa, Avuția națiunilor. Puțini știu însă că filosoful scoțian a avut la fel de multe de spus și în privința comportamentului oamenilor, a modului în care ne percepem pe noi înșine, a felului în care îi tratăm pe ceilalți și a deciziilor pe care le luăm pentru a ne găsi fericirea. Ideile sale despre natura umană sunt dezvoltate într-o operă vastă și uimitoare, intitulată Teoria sentimentelor morale

În Cum poate Adam Smith să vă schimbe viața, Roberts examinează capodopera uitată a lui Smith și găsește o comoară de cugetări practice și potrivite în orice epocă. Opiniile lui Smith despre natura umană sunt la fel de relevante astăzi ca acum trei sute de ani. De ce avem nevoie pentru a fi cu adevărat fericiți? Să urmărim faima și averea sau respectul prietenilor și al familiei? Cum putem face lumea un loc mai bun? Răspunsurile neașteptate ale lui Smith, încadrate în contextul bogat al evenimentelor curente, al literaturii, istoriei și culturii pop, sunt în același timp profunde, paradoxale și amuzante. 

Readucând la viață cartea neglijată a lui Smith, Roberts ne oferă o perspectivă de neprețuit asupra comportamentului uman, prin ochii uneia dintre cele mai strălucite minți din istorie.

extinde

Detalii produs

Autor: Russ Roberts

Traducător: Raluca Chifu

Data apariției: septembrie 2015

ISBN: 978-606-722-054-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 208

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm

Editura: Publica

Titlu original: How Adam Smith Can Change Your Life: An Unexpected Guide to Human Nature and Happiness

Pagini: 208

Limba: Română

Hârtie: 80g/m

Toate categoriile:
Ficțiune/ Literatură
Carte non-ficțiune >> Afaceri și economie >> Economie și științe economice
Carte non-ficțiune >> Afaceri și economie >> Management și dezvoltarea afacerilor
Speciale >> Nonfiction
Speciale >> Catalog Cartepedia
Cuvinte cheie:
economie, comportament, natura umană, Avuția națiunilor, Teoria sentimentelor morale, cugetări, gândire economică, avere, faimă, succes, fericire

Loc în topurile Cartepedia

Opinii editoriale

„O carte extraordinară. Te face să te simți mai bine cu privire la viață, la omenire și la tine însuți. Ca și cum ai sta la o conversație și un pahar de scotch cu Adam Smith sau, chiar mai bine, cu Russ Roberts.”

Nassim Taleb, autorul cărții „Lebăda neagră”

„Ne pot învăța economiștii cum să trăim o viață frumoasă? Atunci când economiștii în cauză sunt Adam Smith și Russ Roberts, răspunsul este un „da" răspicat. Aceasta e o carte distractivă, fascinantă și originală, care vă va provoca să deveniți o versiune mai bună a voastră.”

Daniel Pink, autorul cărților „Drive” și „A vinde e omenește”

„Viața și economia sunt despre alegeri. A profita cât mai mult de viață înseamnă a alege înțelept. A înțelege cum alegerile tale interacționează cu ale altora este esența economiei. Iată câteva dintre lucrurile pe care Russ Roberts le-a înțeles citind faimoasa carte a lui Adam Smith, Teoria sentimetelor morale și pe care speram să le folosiți după ce veți lectura Cum poate Adam Smith să vă schimbe viața.”

UniCredit Bank
Russ Roberts
autor

Russ Roberts lucrează ca cercetător postdoctoral la Institutul Hoover...

vezi autor

Opinia cititorilor