TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cine ce primește și de ce. Noua economie a piețelor de matchmaking și proiectarea acestora 978-606-722-052-0
Cine ce primește și de ce. Noua economie a piețelor de matchmaking și proiectarea acestora
Vezi
galerie

Cine ce primește și de ce. Noua economie a piețelor de matchmaking și proiectarea acestora

Titlu apărut în colecția Co-lecţia de economie la Publica

de Alvin E. Alvin

52 98 lei
În stoc
  • Transport gratuit la comenzile de peste 120 de lei
  • Retur posibil: 365 zile
  • Data estimată de livrare: 22.09.2021
  • Ambalare gratuită a cadoului
Adaugă la wishlist

Descriere produs

Descoperă cartea Cine ce primește și de ce. Noua economie a piețelor de matchmaking și proiectarea acestora de Alvin E. Alvin apărută la editura Publica

Dacă v-aţi căutat vreodată de lucru sau aţi angajat pe cineva, dacă v-aţi înscris la facultate sau v-aţi preocupat ca unul dintre copiii voștri să intre la o grădiniţă bună sau dacă aţi invitat pe cineva sau aţi fost invitat la o întâlnire – aţi participat la o piaţă de un fel sau altul. Majoritatea studiilor din domeniul economiei se ocupă de pieţele de bunuri, în care preţul unui produs este cel care face legătura între vânzători şi cumpărători. Dar ce ziceţi de celelalte tipuri de „bunuri“, cum ar fi un loc printre studenţii anului I de la o facultate a Universităţii Yale sau de o poziţie în lista de căutări a Google? Acesta este teritoriul unde funcționează pieţele de matching, unde „cumpărătorii“ şi „vânzatorii“ trebuie să se aleagă unii pe ceilalţi, iar preţul nu reprezintă factorul determinant care decide cine ce primeşte. 

Alvin E. Roth este unul dintre cei mai mari experţi în ceea ce priveşte pieţele de matching. A proiectat câteva dintre aceste pieţe, printre care şi pe cea a „bursei“ care plasează studenţii la Medicină în programele de rezidenţiat şi sistemul care sporeşte numărul transplanturilor de rinichi prin aceea că realizează alocări mai bune ale organelor donate către pacienţi. În Cine ce primeşte şi de ce, Roth ne relevă pieţele de matching invizibile din jurul nostru, ne arată cum putem recunoaşte un match şi ne ajută să luăm decizii mai înţelepte şi mai încrezătoare.

extinde

Detalii produs

Autor: Alvin E. Alvin

Traducător: Monica Mitarcă

Prefaţator: Alexandru Nichifor

Data apariției: august 2015

ISBN: 978-606-722-052-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 360

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm

Editura: Publica

Titlu original: Who Gets What — and Why: The New Economics of Matchmaking and Market Design

Pagini: 360

Limba: Română

Hârtie: 80g/m

Toate categoriile:
Carte non-ficțiune >> Afaceri și economie >> Economie și științe economice
Carte non-ficțiune >> Afaceri și economie >> Management și dezvoltarea afacerilor
Speciale >> Nonfiction
Speciale >> Catalog Cartepedia
Cuvinte cheie:
economie, afaceri, piață, poziție, match, decizie, piaţa de matching

Opinii editoriale

„În această carte fascinantă şi adesea surprinzătoare, Alvin Roth ne conduce prin jungla vieţii moderne, arătându-ne multiplele pieţe care, deși se află peste tot în jurul nostru, sunt ascunse vederii noastre. Roth ne prezintă modul de funcţionare al acestor pieţe – dar şi felul în care pot eşua – şi modalitatea prin care s-ar putea construi altele mai bune.”

Dan Ariely, autor al cărților „Irațional în mod previzibil” și „Adevărul (cinstit) despre necinste”

„Roth ne prezintă ceea ce numeşte noua economie a matchmaking-ului şi a proiectării de piaţă… Studiile de caz ale lui Roth ilustrează modul în care pot fi identificate dintr-o perspectivă economică şi reparate problemele care pot împiedica realizarea unor match-uri de succes. 
O perspectivă practică, incitantă asupra economiei, care permite atât indivizilor, cât şi instituţiilor, să îşi atingă scopurile fără să renunţe la laitmotivul profitului.”

Kirkus Reviews

„Deși scrisă de un laureat al Premiului Nobel pentru Economie, Cine ce primește și de ce nu este o carte despre economie. Este o carte despre viață. Alvin Roth se uită la lume cu ochii unui expert mondial în proiectare de piață și teoria jocurilor și încearcă să armonizeze și să eficientizeze relațiile dintre cei care dau și cei care primesc. Ce face din această carte o lectură mai mult decât interesantă și utilă este faptul că teoriile prezentate, aplicate în viața de zi cu zi, ne pot ajuta în multe dintre aspectele vieții oricăruia dintre noi.”

UniCredit Țiriac Bank
Alvin E. Alvin
autor

Alvin E. Roth este doctor în Economie și profesor la Universitatea...

vezi autor
Alexandru Nichifor
prefaţator

Alexandru Nichifor este Assistant Professor și Visiting Assistant Professor...

vezi autor

Opinia cititorilor