TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Personalitatea şi soarta organizaţiilor 978-606-588-215-7
Personalitatea şi soarta organizaţiilor

Personalitatea şi soarta organizaţiilor

de Robert Hogan

Titlu apărut în colecția Profit la Curtea Veche

  • Transport gratuit la comenzile de peste 120 de lei
  • Ambalare gratuită a cadoului
 

Descriere produs

Există o legătură complexă între personalitate şi performanţă şi s-a dovedit că personalitatea exercită o influenţă directă asupra aptitudinilor şi a stilului de leadership, asupra performanţei echipelor şi a eficienţei organizaţionale, în general. În cartea de faţă, autorul Robert Hogan oferă o descriere amănunţită a naturii personalităţii, arătând felul în care aceasta poate fi utilizată pentru a înţelege, a evalua, a selecta, a respinge sau a forma organizaţiile.
Informaţiile din această lucrare, scrisă de un psiholog specializat în domeniul organizaţional, susţin faptul că personalitatea este o realitate palpabilă şi are un rol important atât în carierele oamenilor, cât şi în soarta organizaţiilor. Scopul autorului este acela de a creşte abilitatea cititorului de a înţelege oamenii — felul în care aceştia se aseamănă, se deosebesc şi motivele pentru care fac ceea ce fac. Înarmaţi cu această înţelegere, cititorii vor putea să-şi atingă scopurile personale, sociale şi organizaţionale, într-un mod mai eficient.
Datorită caracterului practic, această carte este extrem de utilă masteranzilor şi tuturor celor care studiază psihologia organizaţională şi leadership-ul.

 

 

 

 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Robert Hogan

Traducător: Dina Litzica

Data apariției: 2011

ISBN: 978-606-588-215-7

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 184

Dimensiuni: 15,6×24,2 cm

Editura: Curtea Veche

Titlu original: Personality and the Fate of Organizations

Pagini: 184

Limba: Română

Hârtie: 120g/m

 
Toate categoriile:
Carte non-ficțiune >> Afaceri și economie >> Cultură organizațională
Speciale >> Nonfiction
 
Cuvinte cheie:
economie, psihologie, resurse umane, organizații, performanță, leadership
 

Opinii editoriale

„De la Bob Hogan am învăţat — atât teoretic cât şi practic — mai multe despre leadership şi personalitate decât de la oricine altcineva. Având în vedere ceea ce se întâmplă atât pe scena mondială, cât şi în sistemele noastre politice, de afaceri, de sănătate şi educaţionale, ar trebui ca această carte să fie o lectură obligatorie pentru orice persoană investită cu autoritate. Leadership-ul este principala problemă a zilelor noastre şi, până acum, am tolerat  de mult prea multe ori performanţele slabe sau mediocre ale liderilor noştri.“

Gordon J. Curphy, Preşedinte C3, coautor al „Leadership: Enhancing the Lessons of Experience“

„Cu toate că, în ceea ce priveşte personalitatea, nicio carte nu poate oferi o cale de ieşire din ceaţa în care se află mulţi dintre cercetătorii comportamentului organizaţional, lucrarea de faţă oferă răspunsuri la multe întrebări importante şi este considerată, fără doar şi poate, inovativă şi actuală. Puţini scriitori din domeniul ştiinţelor organizaţionale — sau chiar al psihologiei — îşi transmit mesajul de o manieră atât de interesantă, cum reuşeşte Robert Hogan. Acesta însufleţeşte subiectul personalităţii şi, drept urmare, prezintă concepte esenţiale ale psihologiei personalităţii, explorate sau nu înainte.“

Timothy A. Judge, Departamentul de management, Universitatea din Florida
Robert Hogan
autor

Dr. Robert Hogan este un specialist de renume mondial, pe probleme de:...

vezi autor