TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Teoria sentimentelor morale PU-ADS-TEORSM-17-N-001
Teoria sentimentelor morale
Vezi
galerie

Teoria sentimentelor morale

de Adam Smith

Titlu apărut în colecția Co-lecţia de economie la Publica

Id: #249518

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Tradusă pentru prima dată în limba română, Teoria sentimentelor morale face parte din Co-lecția de economie și a apărut cu sprijinul Marfin Bank.

Celebru pentru Avuția națiunilor, tratatul său consacrat economiei de piață, Adam Smith a fost considerat mult timp un promotor de frunte al egoismului. Dar, în prima sa carte, Teoria sentimentelor morale, el a cercetat reversul interesului economic egoist: interesul binelui general. Tratatul clasic al lui Smith promovează idei despre altruism, dreptate și simpatie, care au căpătat din nou importanță în afaceri și în politică, oferind o viziune despre responsabilitatea socială care continuă să fie foarte influentă chiar și după 250 de ani de la prima ediție a cărții. 

Fragment din Cum poate Adam Smith să vă schimbe viața, Russ Roberts:

„După o treime din carte, mă captivase. O luam la meciurile de fotbal ale fiicei mele și o devoram în pauză și atunci când nu juca fiica mea. Am început să le citesc cu voce tare fragmente soției și copiilor la cină, sperând să‑i fac să fie interesați de ideile lui Smith cu privire la relaționarea cu alte persoane. [...] Teoria sentimentelor morale a schimbat modul în care priveam oamenii și, poate cel mai important lucru, a schimbat felul în care mă priveam pe mine. Smith m‑a făcut să fiu conștient de felul în care oamenii interacționează în moduri pe care nu le observasem până atunci. El oferă sfaturi atemporale despre cum să ne raportăm la bani, ambiție, faimă și moralitate. Îl învață pe cititor cum să găsească fericirea, cum să gestioneze succesul și eșecul material. Descrie calea spre virtute și bunătate și motivele pentru care această cale merită urmată.” 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Adam Smith

Data apariției: iulie 2017

ISBN: 978-606-722-245-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 520

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Publica

 

Opinii editoriale

”Teoria sentimentelor morale” nu își va pierde niciodată valoarea excepțională și caracterul de actualitate în explorarea înțelegerii dorinței specifice naturii umane, de a face bine prin simpatie și pasiune. 

Echipa Marfin Bank