TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Cucerirea socială a pământului

Edward O. Wilson
Colecții/Serii: Paşi peste graniţe
ISBN: 978-973-50-4255-4
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Cucerirea socială a pământului

MAI MULTE DESPRE CARTE

Autor: Edward O. Wilson
Traducător: Dan Crăciun
Data apariției: decembrie 2013
Editura: Humanitas
Titlu original: The Social Conquest of Earth
Pagini: 356
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
umanitate, societate, religie, studii sociale, cultură, evoluție
Locuri în topurile Cartepedia

Recenzii

Andrei Cojoc Andrei Cojoc Cucerirea socială a pământului Pornind de la lucrarea lui Paul Gauguin intitulată „De unde venim? Ce suntem? Încotro ne îndreptăm?”, Edward Wilson face o incursiune în timp, analizând din perspectivă biologică și socială evoluția omului. Comparând societatea umană cu cea a insectelor sociale, autorul susține că selecția grupului, și nu cea a neamului, este factorul principal al evoluției umane. Îmbinând noțiuni de biologie și științe umaniste, Wilson surprinde elementele esențiale ale originii limbajului, religiei, artei și culturii. Conchide cu argumentul că salvarea și perpetuarea umanității depinde de...
Vezi mai mult

Opinii Editoriale

Oliver Sacks
„Cucerirea socială a pămantului ne înfăţişează o viziune cu totul nouă, deşi rezervată în privinţa viitorului, a evoluţiei speciei umane, a naturii umane şi a societăţii omeneşti. Numai Edward O. Wilson putea să alcătuiască această sinteză de biologie şi ştiinţe umaniste pentru a lumina necunoscutele originilor limbajului, religiei, artei şi culturii.”
Stephen Greenblatt
„În miezul cărţii sale clocoteşte tensiunea nerezolvată şi de nerezolvat a speciei noastre, aceea dintre egoism şi altruism. Wilson face o analiză fără cusur a forţei, deopotrivă creatoare şi distructivă, a moştenirii noastre biologice şi avansează cu îndrăzneală o cuprinzătoare teorie a originilor culturii umane.”
Financial Times
„De unde venim? Cine suntem? Încotro ne îndreptăm? Aceste întrebări celebre, înscrise de Paul Gauguin în giganticul său tablou tahitian din 1897, ne introduc în materia volumului Cucerirea socială a pământului. Alegerea lor dă seama de ambiţiile lui Edward O. Wilson, care a concentrat în această lucrare rezultatele a 60 de ani de cercetare a evoluţiei fiinţelor umane şi a insectelor sociale.”

Opinia cititorilor