TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Sfântul Pavel. Mărturia mistică

François Brune
Puţini oameni au jucat un rol atât de important în istoria omenirii ca Sfântul Pavel: fără învăţătura lui,...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-8162-96-6
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Sfântul Pavel. Mărturia mistică

MAI MULTE DESPRE CARTE

Puţini oameni au jucat un rol atât de important în istoria omenirii ca Sfântul Pavel: fără învăţătura lui, creştinismul nu ar fi ceea ce este şi nici lumea. Mii de lucrări savante despre el au apărut până acum. Dar cele mai multe par să nu fi pătruns sensul profund al mesajului său, şi să nu fi ţinut seamă de ceea ce el a afirmat în mod repetat, şi anume că învăţătura sa nu vine de la oameni, nici chiar de la apostoli, ci direct de la Dumnezeu.

Autorul ne aminteşte aici că este vorba îndeosebi de mărturisirea unei experienţe mistice. Neînţelegând-o bine, numeroşi teologi occidentali nu văd în limbajul Sfântului Pavel decât exagerări poetice şi metafore. Însă, comparând-o cu diferite experienţe mistice din toate timpurile şi din toate culturile, cititorul ar putea înţelege gândirea lui şi tradiţiile teologice care s-au desprins din ea: cea a Occidentului catolic şi protestant şi cea a Orientului ortodox.

Data apariției: 2011
Titlu original: Saint Paul: Le témoignage mystique
Pagini: 224
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
tradiţie, catolic, protestant, ortodox
  • François Brune - Autor
    François Brune a studiat limbile latină şi greacă la Sorbona, filosof ia şi teologia la Institutul catolic din Paris şi la Universitatea din Tubingen, scrierile sfinte la Institutul biblic din Roma. A predat în marile seminarii din Franţa.Dintre lucrările publicate de el cităm: Pour que l'homme devienne Dieu, Ed. Dangles, 1992; Les morts nous parlent, Ed. Felin, 1993, traducere română a singurului volum apărut...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus