TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Big Luciano

Alberto Mattioli
New York, 2006. Unul dintre cei mai mari tenori ai lumii, Luciano Pavarotti, se confeseaza amicului sau, jurnalistul si criticul muzical Alberto...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-50-1968-6
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

Big Luciano

MAI MULTE DESPRE CARTE

New York, 2006. Unul dintre cei mai mari tenori ai lumii, Luciano Pavarotti, se confeseaza amicului sau, jurnalistul si criticul muzical Alberto Mattioli, intr-un interviu care avea sa fie un ultim bilant: "Vedeti, eu am avut in viata totul, cu adevarat totul. Daca mi se ia totul, bunul Dumnezeu si cu mine suntem chit."

Cel supranumit Big Luciano a avut, nu incape indoiala, o viata plina. Plina deopotriva de succese internationale si tribulatii publice sau private, de urcusuri si coborasuri. O viata, oricum, inchinata Muzicii, fie cantata pe marile scene lirice ale lumii, fie pe stadioane, alaturi de alte nume sonore ale operei sau doar de staruri ale momentului. O viata traita intens, cu vicii si toane, cu pasiuni mistuitoare sau simple aventuri amoroase. Despre aceasta viata si ceea ce a lasat ea in urma -- vocea inegalabila, care izbutea sa emotioneze ca nici o alta voce, chiar daca posesorul ei nu stia sa citeasca partitura -- scrie Mattioli in Adevarata poveste, aparuta in 2007, foarte curand dupa moartea tenorului. Jurnalistul isi priveste critic eroul, dar ii recunoaste meritele; stie sa deosebeasca barfa perisabila de valoarea care va dainui. Este formula ideala a unui portret reusit.

Portretul acesta, rodul a peste cincizeci de interviuri luate lui Pavarotti in decurs de 10 ani, sta la baza scenariului unui film de televiziune dedicat celebrului artist.

Autor: Alberto Mattioli
Traducător: Dragoş Cojocaru
Data apariției: 2008
Editura: Humanitas
Pagini: 212
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
artă & spectacol, memorialistică & diaristică, muzică, poveste de viaţă, operă, interviuri
  • Dragoş Cojocaru - Traducător
    Dragoş Cojocaru predă limba şi literatura italiană la Facultatea de Litere din cadrul universitatii „Al.I. Cuza” Iaşi. La Editura Polirom a publicat: Ghid de conversaţie român-italian (2000), Ghid de conversaţie român-spaniol (2001), Ghid de conversaţie italian-român (2003), Limba italiană. Simplu şi eficient (2003), Ghid de conversaţie spaniol-român (2003), Benvenuti! Manual de conversaţie în limba...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus