TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Sissi. Împărăteasa Austriei 978-606-088-116-2
Vezi
galerie

Sissi. Împărăteasa Austriei

de Jean des Cars

Titlu apărut în colecția Corint Istorie la Corint

Id: #216189

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediția a II-a
 

Descriere produs

În anul 1898, Elisabeta, împărăteasa Austriei şi regina Ungariei, a fost asasinată la Geneva de un anarhist italian. De atunci, Sissi a devenit un mit. Suverana bizară şi solitară, de o frumuseţe legendară, a inspirat poeţi, pictori şi cineaşti.

 

În paginile acestei cărţi o veţi descoperi pe femeia Sissi, cu multe calităţi şi cu defecte, dar şi pe împărăteasa Elisabeta, care aparţine istoriei.

 

Criticată la Viena, venerată la Budapesta, mai lucidă decât mulţi diplomaţi ai vremii în privinţa conflictelor din Balcani, a fost un permanent sprijin pentru soţul ei, împăratul Franz Joseph.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Jean des Cars

Traducător: Ana-Maria Stan

Data apariției: octombrie 2022

Titlu original: Sissi, impératrice d’Autriche

ISBN: 978-606-088-116-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 496

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Corint

Teme: curiozitate, Cultură

 

Opinii editoriale

„Nu am avut decât o preocupare: să o fac pe regină să trăiască din nou, reconstituind cu maximum de minuţiozitate viaţa ei ieşită din comun, deoarece acest „inventar” al Europei de ieri, care este azi fragmentată, aparţine memoriei noastre. Înainte de a judeca, se cuvine să cunoaştem această viaţă. Am încercat să o reconstitui pas cu pas, fără a o izola de context, adeseori hotărâtor. (…) Am înţeles mai bine fascinaţia pe care o exercită împărăteasa Elisabeta de peste 100 de ani. Am vrut să îi desluşesc viaţa, începută ca o operetă şi terminată ca o tragedie, şi am încercat să îi înţeleg caracterul (…). Mi s-a părut că a venit momentul să prezint portretul unei femei de neuitat.”

JEAN DES CARS
Jean des Cars
Jean des Cars
Autor

Jean des Cars (n. 1943) este un cunoscut jurnalist francez care a semnat articol...

vezi autor