TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Sissi. Împărăteasa Austriei

Jean des Cars
În anul 1898, Elisabeta, împărăteasa Austriei şi regina Ungariei, a fost asasinată la Geneva de un anarhist italian. De atunci, Sissi...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-135-766-9
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Sissi. Împărăteasa Austriei

MAI MULTE DESPRE CARTE

În anul 1898, Elisabeta, împărăteasa Austriei şi regina Ungariei, a fost asasinată la Geneva de un anarhist italian. De atunci, Sissi a devenit un mit. Suverana bizară şi solitară, de o frumuseţe legendară, a inspirat poeţi, pictori şi cineaşti.

În paginile acestei cărţi o veţi descoperi pe femeia Sissi, cu multe calităţi şi cu defecte, dar şi pe împărăteasa Elisabeta, care aparţine istoriei.

Criticată la Viena, venerată la Budapesta, mai lucidă decât mulţi diplomaţi ai vremii în privinţa conflictelor din Balcani, a fost un permanent sprijin pentru soţul ei, împăratul Franz Joseph.

Autor: Jean des Cars
Traducător: Ana-Maria Stan
Data apariției: 2013
Editura: Corint
Titlu original: Sissi, impératrice d’Autriche
Pagini: 496
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
beletristică, istorie, împărătese, frumuseţe
  • Jean Des Cars Jean des Cars - Autor
    Jean des Cars (n. 1943) este un cunoscut jurnalist francez care a semnat articole în mari cotidiene precum Paris Match şi le Figaro. Reputat specialist în istoria marilor familii ale aristocraţiei europene, cu deosebire a familiilor Habsburg şi...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Jean des Cars
„Nu am avut decât o preocupare: să o fac pe regină să trăiască din nou, reconstituind cu maximum de minuţiozitate viaţa ei ieşită din comun, deoarece acest „inventar” al Europei de ieri, care este azi fragmentată, aparţine memoriei noastre. Înainte de a judeca, se cuvine să cunoaştem această viaţă. Am încercat să o reconstitui pas cu pas, fără a o izola de context, adeseori hotărâtor. (…) Am înţeles mai bine fascinaţia pe care o exercită împărăteasa Elisabeta de peste 100 de ani. Am vrut să îi desluşesc viaţa, începută ca o operetă şi terminată ca o tragedie, şi am încercat să îi înţeleg caracterul (…). Mi s-a părut că a venit momentul să prezint portretul unei femei de neuitat.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus